Fojtogatta és verte feleségét egy volt rendőr főtiszt a vád szerint

Amikor a nő elköltözött fiához, megfenyegette őket, hogy rájuk gyújtja a házat, és az asszonyt a hajánál fogva húzza haza.

a hajánál fogva húzza haza.a
a hajánál fogva húzza haza.
a hajánál fogva húzza haza.
a hajánál fogva húzza haza.

2021. március 4., 14:43

Szerző:

Vádat emelt egy volt rendőr főtiszt ellen a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség zaklatás és folytatólagosan elkövetett kapcsolati erőszak bűntette, valamint más vétségek miatt.

A vád szerint a férfi rendszeresen bántalmazta feleségét, megalázóan viselkedett vele. Olyan is előfordult, hogy egy vita során a falnak szorította és megragadta a nyakát. Tavaly március 30-án a vádlott erőszakosan ki akarta venni – az általa korábban már megrongált – telefont felesége kezéből, majd az udvaron őt üldözve megpróbálta tőle megszerezni a közös bankszámlához tartozó bankkártyát is. Ezen felül eldodta a nő munkahelyi laptopját.

A feleség ezután a fiához költözött, de a férje továbbra is fenyegette. Közölte, hogy rájuk gyújtja a házat és a nőt a hajánál fogva húzza haza.

Júliusban aztán meg is jelent a fia házánál. A lakattal lezárt lemezkaput a gépkocsival betörte, majd behajtott az udvarra és elkezdett dörömbölni a felesége ajtaján.

Ezután ismételten felhívta, és azzal fenyegette meg, hogy másnap baltával és teherautóval fog visszamenni.

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség a feljelentés után gyanúsítottként hallgatta ki az elkövetőt és elrendelte őrizetét. A rendőrt – az ügyészség indítványa alapján – letartóztatták, de jelenleg szabadlábon védekezik.

A vádlott hivatásos szolgálati jogviszonyát a rendőrség méltatlanság miatt időközben megszüntette.

(Kiemelt képünk illusztráció: 168.hu | Dimény András)