Fizetnie kell a Ryanairnek - 300 millió forint a bírságot

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság azért büntette a légitársaságot, mert azt kommunikálták, hogy rájuk vetették ki az extraprofitadót.

2023. április 5., 19:16

Szerző:

„A Ryanair minden jogi eszközt bevetett, hogy a 300 millió forintos fogyasztóvédelmi bírságot ne kelljen befizetnie, de a bíróság tegnap úgy döntött, hogy nem kap azonnali jogvédelmet – vagyis teljesítési haladékot – a légitársaság” – közölte szerdán a Facebookon Kupecki Nóra, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára.

Hozzátette: „Magyarországon a törvények mindenkire vonatkoznak, még akkor is ha egyes multik ez alól feloldozva érzik magukat. A bírság még nem jogerős, ezért várjuk a bíróság következő döntését”.

Európa egyik legnagyobb fapados légitársaságát Budapest Főváros Kormányhivatala azt követően büntette 300 millió forintra, hogy a Ryanair az extraprofitadók kivetése után szinte azonnal közölte: át fogják hárítani az utasokra az adót – írja a Hvg.

A légitársaság a bírság kivetése után közölte: ha a bíróság nem a javukra ítél, akkor az Európai Bírósághoz fordulnak.

(Kiemelt kép: a Ryanair írországi központú diszkont légitársaság egyik Boeing 737-es típusú utasszállító repülőgépe emelkedik fel a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtérről 2022.május 22-én.. Fotó: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre)

 

 

Miután  a 21 Kutatóközpont és a Publicus is enyhe Tisza előnyt mért a legfrissebb kutatásában, várható volt, hogy a kormányzati oldal közvélemény-kutatói is megszólalnak. Az eredmény borítékolható: Nézőpont Intézet szerint a Fidesz vezet, nem is kicsit.