Fideszes kormánytag is a Pegasus kémprogram célkeresztjébe került

A paksi bővítésért felelős kormánybiztost hallgathatták le a kémprogrammal. 

2021. július 23., 13:55

Szerző:

Aszódi Attila még a magyar kormány tagja volt, amikor a paksi bővítésért felelős államtitkárként célba vették a telefonját, azon a számon, amelyen keresztül a munkájával kapcsolatos ügyeket intézte. A Direkt36 a Telexen számolt be a Pegasus-botrány következő fejezetéről. A lap szerint 2018-ban figyelhették meg a volt államtitkárt, amikor még az új magyar atomerőmű projektjéért vezetőként felelt és döntéseket hozott. 

A portál megkereste a volt politikust az ügyben, Aszódi Attila az újságírók megkeresésére azt mondta, hogy nem akar nyilatkozni. Annyit azonban megtudtak, a telefon pedig már nincs a birtokában, mivel menesztésekor – 2019 januárjában – le kellett adnia. A volt politikus egyébként azért távozott a pályáról, mert konfliktusba került akkori felettesével, Süli János miniszterrel. Aszódi műszaki okokra hivatkozva nem akarta engedni a Paks II. projekt menetrendjének fellazítását.

Korábban írtunk róla, hogy szupertitkos kémprogrammal figyeltethetett meg az Orbán-kormány olyan magyar újságírókat és üzletembereket, akik kritikusak a kormánnyal szemben. Minden tudnivalót a Pegasus-botrányról itt olvashat.  A tényfeltáró cikket a Telexen publikálta a Direkt36. A cikkben olyan érintett üzletemberekről írnak, mint Simicska Lajos fia, vagy a Centrál Médiacsoport tulajdonosa, Varga Zoltán. Megfigyelték még Panyi Szabolcsot és Szabó Andrást, a Direkt36 munkatársait, továbbá Dercsényi Dávidot, a HVG és a Pesti Hírlap korábbi újságíróját is.

 

(Kiemelt kép: Aszódi Attila, a Miniszterelnökség államtitkára, miután átvette a kinevezési okmányt Áder János köztársasági elnöktől (hátul) az Országház Vadásztermében 2018. május 22-én. MTI Fotó: Kovács Tamás)