Nem tart október 23-i megemlékezést a Fidesz

A Fidesz kommunikációs igazgatója, Hollik István elmondta, hogy a Fidesz nem tart külön, központi ünnepséget, választókerületi szinten lesznek megemlékezések. Az állami megemlékezés programja egyelőre ismeretlen. 

2022. október 18., 10:44

Szerző:

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója a Magyar Nemzetnek elmondta, hogy október 23-án a Fidesz nem tart külön ünnepséget, hanem helyi, választókerületi szinten lesznek majd megemlékezések. Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció árnyék-miniszterelnöke mindeközben az utcára hívta az embereket október 23-án, és tüntetésre buzdított.

Október 23-a az elmúlt két évben

Orbán Viktor október 23-i ünnepi beszéde 2021-ben a Civil Összefogás Fórum által szervezett békemenet végén került sor, az azt megelőző évben pedig a koronavírus-járvány szabott szűk kereteket a megemlékező ünnepségeknek. Akkor Orbán Viktor a nemrégen elhunyt Wittner Mária társaságában koszorút helyezett el a forradalom emblematikus budapesti helyszínén, a Corvin közben. 

Az állami megemlékezés programja egyelőre ismeretlen

A központi megemlékezés pontos programja jelenleg nem ismert. Az állam 1956-os megemlékezésről szóló honlapján még a tavalyi program szerepel. 

(Kiemelt képünk: Budapest, 2021. február 16. Hollik István, a KDNP képviselője beszél a koronavírus-világjárvány elleni védekezésről szóló vitában az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. február 16-án. Mellette Nacsa Lőrinc, a KDNP képviselője. Fotó: MTI/Bruzák Noémi)