Nem tart október 23-i megemlékezést a Fidesz

A Fidesz kommunikációs igazgatója, Hollik István elmondta, hogy a Fidesz nem tart külön, központi ünnepséget, választókerületi szinten lesznek megemlékezések. Az állami megemlékezés programja egyelőre ismeretlen. 

2022. október 18., 10:44

Szerző:

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója a Magyar Nemzetnek elmondta, hogy október 23-án a Fidesz nem tart külön ünnepséget, hanem helyi, választókerületi szinten lesznek majd megemlékezések. Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció árnyék-miniszterelnöke mindeközben az utcára hívta az embereket október 23-án, és tüntetésre buzdított.

Október 23-a az elmúlt két évben

Orbán Viktor október 23-i ünnepi beszéde 2021-ben a Civil Összefogás Fórum által szervezett békemenet végén került sor, az azt megelőző évben pedig a koronavírus-járvány szabott szűk kereteket a megemlékező ünnepségeknek. Akkor Orbán Viktor a nemrégen elhunyt Wittner Mária társaságában koszorút helyezett el a forradalom emblematikus budapesti helyszínén, a Corvin közben. 

Az állami megemlékezés programja egyelőre ismeretlen

A központi megemlékezés pontos programja jelenleg nem ismert. Az állam 1956-os megemlékezésről szóló honlapján még a tavalyi program szerepel. 

(Kiemelt képünk: Budapest, 2021. február 16. Hollik István, a KDNP képviselője beszél a koronavírus-világjárvány elleni védekezésről szóló vitában az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. február 16-án. Mellette Nacsa Lőrinc, a KDNP képviselője. Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

2023. szeptember 29., 19:51

Az Osztrák Szövetségi Vasutak (ÖBB) tájékoztatása alapján október 2-től (hétfőtől) október 26-ig, a hegyeshalmi fővonalon végzett felújítás jelenlegi fázisához igazodva több Budapestről induló és Bécsen túl közlekedő railjet xpress rövidebb útvonalon, csak Bécsig közlekedik. Az utazóközönség számára tehát továbbra is elérhetőek maradnak a railjet szerelvények mind belföldön, mind a külföldi szakaszon, de bizonyos járatoknál Bécsben másik vonatra kell átszállni.

2023. szeptember 29., 18:57

Pert nyert a Greenpeace a Fertő tavi beruházásra 2023. májusában kiadott környezetvédelmi működési engedély ügyében. Az UNESCO október 2-án tart vizsgálatot a helyszínen és dönt a világörökségi terület veszélyes listára kerüléséről is.

A megbízólevél átadása Alekszandr Lukasenko államfővé választásának törvényesként való elismerését jelenti, miközben az Európai Unió nem fogadja el törvényesnek a három évvel ezelőtti választások eredményét.