Bíztató döntetlent játszott a Vasas a férfi vízilabda Eurokupa fináléjának első meccsén

A Vasas 8-8-as döntetlent játszott szombaton a Savona vendégeként a férfi víziladba Eurokupa döntőjének első felvonásán.

2023. április 16., 17:48

Szerző:

A párharc visszavágóját két hét múlva rendezik a Komjádi uszodában.

Férfi Eurokupa, döntő, első mérkőzés:
Savona (olasz) - A-Híd VasasPlaket 8-8 (3-2, 2-3, 2-1, 1-2)
a magyar csapat gólszerzői: Bátori 3, Randelovic 2, Erdélyi, Brguljan, Gábor 1-1

A két csapat már találkozott a mostani szezonban, tavaly novemberben még a Bajnokok Ligája selejtezőjének második körében, a Splitben rendezett tornán 9-8-ra nyert a magyar együttes. A szombati, olaszországi összecsapás első negyedében a Vasas üldözte riválisát, és bár a hazaiak a második felvonás közepén kétgólos előnybe kerültek, a magyar csapat Bátori Bence gólerős játékával döntetlenre állt a nagyszünetben.

A harmadik negyedben Slobodan Nikic együttese csak az utolsó percben tudott betalálni, de mivel jól védekezett, így is csak egygólos hátrányból várta a záró felvonást. Ebben ismét meglépett kettővel a Savona, a Vasas azonban az utolsó négy és fél percben már nem kapott gólt, elöl ugyanakkor kétszer is eredményes volt, így döntetlenről várhatja a budapesti visszavágót. A piros-kékek 21 év után, a Kupagyőztesek Európa Kupájának 2002-es elhódítását követően szerepelhetnek újra nemzetközi kupa fináléjában.

(Kiemelt képünk: Sedlmayer Tamás, a Vasas (j) és Konstantinosz Gkiuvetis, a Panioniosz (b) játékosa a férfi vízilabda Eurokupa elődöntőjében játszott A-Híd VasasPlaket – Panioniosz visszavágó mérkőzésen a Császár–Komjádi Sportuszodában 2023. március 22-én. Fotó: MTI/Kovács Tamás)