Felvonult a NER elitje meghallgatni Orbán Viktort

2018. szeptember 8., 17:45

Szerző:

Kötcsén a Dobozy-kúrián ma tartják a Polgári Magyarországért Alapítvány hagyományos piknikjét, amelyen a Fidesz és a holdudvara felvonul meghallgatni Orbán Viktor miniszterelnök beszédét. Ez a beszéd a 2019. május 26-29. közötti EP-választásokról – a kormányfő külpolitikai ambícióiról – fog szólni, és Schmitt Pál volt köztársasági elnöktől Eperjes Károlyon, Schmidt Márián, Andy Vajnán és Rákay Philipen át Rogán Antal kabinetminiszterig mindenki fel is vonult, aki a NER-ben számított, számít még vagy egyszerűen csak szeretne számítani egy kicsit.

 

Maga Orbán Viktor egyébként csak délután kettő körül futott be. Németh Szilárd marhapofa-pörkölttel hangolt az beszédére, amelyre a hvg.hu galériájának a tanúsága szerint elment a miniszterelnök legidősebb lánya, Orbán Ráhel is. 

 

Újságíróknak sem Orbán Viktor, sem a Polgári Magyarországért Alapítvány kuratórium elnöke, Balog Zoltán volt humánerőforrás-miniszter nem nyilatkozott, utóbbi csak egy megjegyzést ejtett el arról, hogy ő egy baráti találkozóra jött, a miniszterelnök pedig majd megvédi az országot.

2022. december 7., 21:20

Csütörtökön újra országos pedagógussztrájk lesz, ami azt jelenti, hogy sok oktatási intézményben fognak egyszerre sztrájkolni vagy polgári engedetlenséget vállalni pedagógusok. A szakszervezetek által meghirdetett egységes munkabeszüntetés célja még mindig a fizetésemelés, a sztrájkjog visszaállítása és a munkaterhek csökkentése. Emellett még fontosabbá vált egy eddig is meglévő követelés: a kirúgott tanárok visszahelyezése.

2022. december 7., 21:10

Elutasította az Alkotmánybíróság (Ab) azt az ellenzéki képviselők által benyújtott indítványt, amely a pedagógussztrájkhoz kapcsolódó, még elégséges szolgáltatás mértékének utólagos normakontrolljára irányult – derül ki a testület honlapjára szerdán feltöltött közleményből és az ott nyilvánosságra hozott határozatból.

2022. december 7., 18:33

Életének 80. évében, december 6-án este elhunyt Tonhauser László, nyugállományú rendőr ezredes, a magyar bűnüldözés ikonikus alakja.