Feljelentést tesz az ellenzék az előválasztási rendszert ért támadás miatt

Kínából támadhatták meg a rendszert.

2021. szeptember 20., 21:35

Szerző:

Még ezen a héten feljelentést tesz az ellenzék a rendőrségen ismeretlen tettes ellen az előválasztási rendszert ért hackertámadás miatt – írja a Magyar Hang Bedő Dávid, a Momentum politikusának kijelentésére hivatkozva. Az Országos Előválasztási Bizottság momentumos tagja úgy nyilatkozott, az elmúlt két napban megvizsgálták a rendszert, és egyértelmű jeleket találtak, amelyek igazolják, hogy külső támadás érte azt. Hozzátette, a beavatkozás Kínából indult, egyelőre csak ezt a forrást sikerült azonosítani. Kiemelte, hogy hétfőre már sikerült orvosolni a gondokat, és újabb támadás sem érte a rendszert, így a hét elején újraindulhatott az előválasztás. 

(Kiemelt kép: Az ellenzéki előválasztás első napja. Fotó: Merész Márton / 168)

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.