Felfüggesztették a bátonyterenyei akkumulátor-feldolgozó működését

Határozatlan időre felfüggesztette a Nógrád Megyei Kormányhivatal a bátonyterenyei akkumulátor-feldolgozó működését az ott tapasztalat súlyos szabálytalanságok miatt.

2023. augusztus 23., 14:47

Szerző:

Határozatlan időre felfüggesztette a bátonyterenyei akkumulátor-feldolgozó működését a Nógrád Megyei Kormányhivatal kedden. A dél-koreai tulajdonú SungEl Hitech Hungary Kft. üzeme sorozatosan megszegte a működéssel és hulladékgazdálkodással kapcsolatos előírásokat– szúrta ki a 444.

A Kormányhivatal korábban hat alkalommal, összesen közel 100 millió forint bírsággal sújtotta a céget, mely júniusban 31 milliós, júliusban 50 milliós büntetést kapott. A cég másik, szigetszentmiklósi üzemét is többször megbírságolták a dolgozók súlyos veszélyeztetése miatt. Az üzemben halállal végződő baleset is történt. Az ellenőrzések során még a kormányellenőrök is rosszul lettek.

A bátonyterenyei üzem akkor indulhat újra, ha a cég megteremti a jogszerű működés feltételeit. Többek között rendeznie kell a túltárolt hulladék helyzetét is.

(Kiemelt képünk: Tiltakozók Bátonyterenyén. Forrás: 24.hu helyszíni riportjának képernyőfelvétele)

 

A napelemeknél néhány héten belül felülvizsgálják a feltáplálási stratégiát, és a zárolás tekintélyes részét megnyithatják, továbbá lehetőség mutatkozik a távhő árának újabb drasztikus csökkentésére az önkormányzatok és vállalkozások számára – mondta az 53. Nemzetközi Gázkonferencián az Energiaügyi Minisztérium (EM) közigazgatási államtitkára kedden Siófokon.