Jóska, gyere ki! Körbevették a helyiek a bátonyterenyei polgármester házát

A város lakói tiltakoznak az akkumulátor feldolgozó gyár ellen, ahol tűzeset és robbanás is volt az elmúlt időszakban. 

2023. július 1., 10:29

Szerző:

Elegük van a bátonyterenyeieknek az akku-feldolgozóból, a lakosok tiltakoznak, lakógyűlést szerveztek. Az eseményen nem jelent meg a polgármester, Nagy-Majdon József, ezért a helybeliek elmentek hozzá és körbevették a házát. Jóska, gyere ki – kiabálták a város vezetőjének a Blikk szerint, de a lap azt írja, a polgármester nem mert kilépni az otthona ajtaján.

Mint korábban megírtuk, június 9-én egy darálógép kigyulladása kisebb tüzet okozott a dél-koreai tulajdonú, SungEel Kft. bátonyterenyei üzemében. A tűz estéjén csak annyit lehetett tudni, hogy ipari létesítményben történt, csak később a település polgármestere árulta el, hogy mely cég telepéről van szó. A lakosokat az üzemből származó vegyszerszag és az ott engedély nélkül tárolt veszélyes anyagok mennyisége is felháborítja.

Tavaly ugyenebben a feldolgozóban egy robbanás következtében négyen megsérültek, a cég másik szigetszentmiklósi létesítményében pedig márciusban halállal végződő baleset történt, amelynek ügyében a Pest Vármegyei Rendőrfőkapitányság halált okozó gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt nyomozást folytat.

(Fotó: Ju Szuk Koh, a Samsung C&T Corporation alelnöke, Nagy-Majdon József polgármester, Min In Hvan, a KDB Bank Európa Zrt. elnöke, Park Csul Min, a Koreai Köztársaság magyarországi nagykövete, Ji Kang Mjung, a SungEel Hitech Kft. elnöke, Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára, Hjun Jung, a Samsung SDI Magyarország Zrt. alelnöke, Oszlánszki Mirtyll, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) képviselője, Kil Jung Szong, az LG Electronics Lengyelország igazgatója és Park Jung Csull, a SungEel Hitech Kft. ügyvezetője (b-j) átvágja a nemzeti színű szalagot a SungEel HiTech Hungary Kft. második üzemének megnyitóján a bátonyterenyei ipari parkban 2021. július 7-én. MTI/Komka Péter)

Tegnap 17:35

Gyűjtést szervez a Magyar Vöröskereszt és az Ökumenikus Segélyszervezet az árvíz elleni védekezés támogatására, így is hozzá lehet járulni az árvízvédelemhez.