Felfüggesztett börtönt kért a bíróság Varju Lászlóra a köztévénél történt lökdösődés miatt

A biztonsági őrök azt állítják megsérültek 2018 decemberében. 

2021. szeptember 28., 20:14

Szerző:

Azt állítja több fegyveres biztonsági őr is, hogy megsérült az MTVA-nál történt 2018 decemberi tüntetésen történtek miatt, írja a 24.hu. Varju László a DK országgyűlési képviselője ellen büntetőeljárás is indult az őrökkel történt lökdösődés miatt. A politikus ügyvédje azonban úgy látja, hogy a Varjuval szemben fellépő biztonsági őrök ellen kellett volna vádat emelni. Az ügyészség egy év tíz hónap felfüggesztett szabadságvesztést kért a DK politikusára. 

Az ügyészség súlyos testi sértéssel és garázdasággal vádolja Varjut, de csatoltak egy másik ügyet is a büntetőeljáráshoz. Azzal vádolják a politikust, hogy a 2018-as választások előtt, egyéni választókerületében leakart fizetni egy független jelöltet, hogy lépjen vissza az ő javára. Varju egyébként azt nyilatkozta a 24.hu-nak, hogy nem történt ilyen eset. A DK országgyűlési képviselője minden vádpontban ártatlannak vallotta magát. 

A garázdaság miatt folyó eljárás, amiatt indult Varju ellen, mert még 2018 decemberében több politikus is bement az MTVA épületébe, hogy követeléseiket bemondassák. Varju annak ellenére tört be a védett területekre a székházban, hogy az tilos volt számára a hatóságok szerint. Az ügyészség azzal vádolja a politikust, hogy amikor beakart jutni a stúdióba nekirontott a biztonsági őröknek és a dulakodás során megszorította az egyik őr lábát. 

Súlyos testi sértéssel pedig azért vádolják Varjut, mert be akart menni arra a folyosóra, ahonnan a vezérlőhelyiségekbe és a hírszerkesztőségbe is bele lehet könnyedén jutni. Varju itt újra harcba kezdett az őrökkel és a földre fekve nem engedte, hogy eltávolítsák a területről. A vád szerint a politikus itt az egyik őr lábát ki is húzta, aki emiatt nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. 

(Kiemelt kép: Varju László, a Demokratikus Koalíció képviselője a Magyarország 2021. évi központi költségvetéséről szóló javaslat általános vitája alatt az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. június 10-én. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI)