Másfél éves kislányt mentett ki egy felforrósodott autóból egy rendőr

Az autó központi zárja lezárta az utasteret és az anyuka nem tudta kinyitni az ajtót.

2023. június 2., 14:35

Szerző:

Felforrósodott autóból mentett meg egy rendőr egy másfél éves kislányt – írta meg a police.hu. A jármű központi zárja megakadályozta, hogy gyermeket az édesanyja kivegye a felforrósodott autóból, ezért segítséget kellett hívnia.

Június 1-jén délután a dunaharaszti posta előtt parkoló autóból szállt ki egy nő, de az indítókulcs bent maradt, a rendszer pedig váratlanul, azonnal blokkolva foglyul ejtette a másfél éves kislányát, Lénát.

A pótkulcs budapesti címükön volt, legalább 30-40 percet kellett volna várniuk, mire valaki elviszi nekik Dunaharasztiba. Más módszerhez kellett nyúlni, pontosabban ütni – adta hírül a Police.hu.

Mivel a hőmérő árnyékban 28-29 fokot mutatott, a kocsi pedig a napon állt, így tétovázásra nem volt idő. A helyszínen lévő rendőr ezért betörte a gyermektől legtávolabb eső ablakot, kinyitotta az autót és kimenekítette a másfél éves kislányt. Egy közeli orvosi ügyelet munkatársa megvizsgálta a gyermeket, akinek nem esett baja.ú

(Kép: police.hu)

18:57

Pert nyert a Greenpeace a Fertő tavi beruházásra 2023. májusában kiadott környezetvédelmi működési engedély ügyében. Az UNESCO október 2-án tart vizsgálatot a helyszínen és dönt a világörökségi terület veszélyes listára kerüléséről is.

18:02

A megbízólevél átadása Alekszandr Lukasenko államfővé választásának törvényesként való elismerését jelenti, miközben az Európai Unió nem fogadja el törvényesnek a három évvel ezelőtti választások eredményét.