Félórás autós üldözés Zalában, gyerek is ült a hátsó ülésen

A férfi ittasan vezetett, nem állt meg a rendőröknek. 

2021. július 23., 17:26

Szerző:

Pénteken a Zalaegerszegi Járásbíróság elrendelte egy büntetett előéletű férfi 30 napra való letartóztatását a bűnismétlés veszélye miatt, írja az MTI. A végzés nem jogerős, a gyanúsított és védője fellebbezett. A rendőrség korábbi közleménye szerint a férfit több mint félórás autós üldözés után fogtak el még kedden a zalaegerszegi rendőrök.

A járőrök kedd délután közlekedési szabálysértés miatt akartak ellenőrizni egy személyautót és utasait a zalaegerszegi Balatoni úti felüljárón. A jármű vezetője azonban a rendőri jelzést figyelmen kívül hagyva gyorsított és menekülni kezdett, ismét több közlekedési szabályt megsértve. A rendőrök csaknem 30 kilométerrel távolabb, Zalaköszvényes külterületén tudták megállítani a menekülő autóst.

A gépjárműben öten voltak, négy felnőtt és egy gyerek. Az igazoltatáskor kiderült, hogy a sofőr eltiltás hatálya alatt vezetett, ezért indítottak ellene büntetőeljárást, utasai esetében pedig egyéb bűncselekmény miatt indult eljárás.

(Kiemelt kép: Shutterstock)

15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.