Fekete-Győr András: ne a válogatottat büntessék a homofób szurkolók miatt

A Momentum elnöke szerint a homofób, rasszista szurkolók miatt nem a békés nézőket és a válogatottat kellene büntetni.

2021. július 11., 20:06

Szerző:

Ahogy arról pénteken már beszámoltunk, az UEFA három zártkapus mérkőzésre büntette a Magyar Labdarúgó Szövetséget (MLSZ) a magyar szurkolók magatartása miatt. Az ítéletben közrejátszó körülményeket vasárnap tételesen is felsorolta az Európai Labdarúgó-szövetség. Eszerint többek között az Anti-LMBTQ zászlók felmutatása miatt, valamint a „Cristiano homosexual”, a „Buzi franciák bonjour" és a „Deutschland, Deutschland homosexual” rigmusok többszöri skandálása miatt is büntették az MLSZ-t. 

Fekete-Győr András, a Momentum miniszterelnök-jelöltje és egyben a párt elnöke Facebook-bejegyzésben reagált az ítéletre, amelyben kifejtette: nem ért egyet a kollektív ítélettel. Mint írja, a „homofób, rasszista, antiszemita foci ultrák miatt az UEFA kollektív büntetést szabott ki ránk, békés magyar szurkolókra, és közvetetten a magyar válogatottra" – majd hozzáteszi: nem ért egyet az ítélet jelenlegi formájával.

A politikus szerint a kollektív büntetés helyett inkább a Magyar Labdarúgó Szövetségnek kellene kiszabnia egyedi büntetést a gyűlölködők számára, nem pedig a válogatottat szenvedélyesen, mégis békésen buzdító rajongókat kellene büntetni.

(Kiemelt kép: Kovács Tamás / MTI)