Fej-fej mellett Ungár és Czeglédy, a szombathelyi előválasztás két indulója

A Závecz Research kutatása szerint kevésen múlik majd a győzelem, Hende Csaba ellen ugyanakkor Ungárnak lehet nagyobb esélye.

2021. május 11., 16:58

Szerző:

A vidéki körzetek közül Szombathelyen várható az egyik legélesebb küzdelem az ellenzéki előválasztáson, miután két, országosan ismert politikus is bejelentette indulását – írja a Telex.

A DK Czeglédy Csabát, az LMP pedig Ungár Pétert jelöli Vas megye 1. választókerületében. A Závecz friss felmérése szerint nüanszokon múlhat kettejük párharca, Hende Csabát ugyanakkor Ungárnak van nagyobb esélye legyőzni a jövő évi választásokon.

Karácsony a legnépszerűbb miniszterelnök-jelölt a Vas megyei körzetben, az ellenzéki összefogás pedig nyolc százalékkal előzi a Fideszt.

Azt egyelőre nem tudni, hogy lesz-e még más jelölt is Czeglédy Csabán és Ungár Péteren kívül. A Telex információi szerint a Jobbik az LMP politikusa mögé állhat be, az MSZP–P pedig nem indulna ebben a körzetben.

A Závecz Research 700 fős, reprezentatív felmérését az LMP megbízásából készítettek 2021. április 27. és május 5. között a választókerület felnőtt lakosságának körében.

Az elmúlt egy évben sokat nőtt Ungár Péter ismertsége Szombathelyen. Míg tavaly májusban a választókerületiek háromnegyede mondta csak azt, hogy hallott róla, most már 88 százalék ez az arány. Czeglédy Csabát már tavaly májusban is szinte mindenki (97%) ismerte Szombathelyen, és azóta sem felejtették el a nevét (96%).

 

(Kiemelt kép: Ungár Péter LMP-s képviselő az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. március 24-én.
Fotó: MTI | Koszticsák Szilárd)

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.