Idén is lesz évértékelője Orbán Viktornak, már a dátum is megvan

Orbán Viktor február 18-án tartja évértékelő beszédét a nagy valószínűséggel a Várkert bazárban.

2023. január 25., 10:49

Szerző:

Február 18-án tartja meg Orbán Viktor miniszterelnök az idei évértékelő beszédét – erősítette meg az Origo értesülését Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

Az évértékelő helyszíne valószínűleg idén is a Várkert bazár lesz, de még zajlanak az előkészületek.

Tavaly begombázott ellenzékről, távgyógyító Márki-Zayról beszélt

Orbán Viktor a tavalyi, 23. évértékelő beszédében a baloldalt kritizálta, a családtámogatási intézkedéseket méltatta és az orosz-ukrán konfliktust elemezte.

Orbán Viktor elsőként az ellenzék csokorba gyűjtött kijelentésein gúnyolódott röviden; utalt Márki-Zay Péter fideszes zsidókra és melegeke, a vidéki magyarokra és nőkre tett hírhedt megjegyzéseire, illetve hozzátette, „az ember csak akkor hordhat össze ennyi marhaságot, ha begombázott”. Az ellenzék kommunikációját új politikai stratégiaként jellemezte, amely szerinte vérig sért több társadalmi osztályt és csoportot. 

Akkor azt mondta, hogy az elmúlt két év különösen nehéz volt a világjárvány, a háborús fenyegetettség, a brüsszeli konfliktusok tükrében, a magyar kormány mégis megszervezte a koronavírus-járvány elleni védekezést, és újraindította a gazdaságot.

(Kiemelt kép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszédet tart a Várkert Bazárban 2022. február 12-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

 

07:17

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.