Falus Ferenc: Ha a kormány ragaszkodik a nagy augusztus 20-i ünnepséghez, igaza lesz Orbánnak, mert lesz második járványhullám

2020. június 4., 15:11

Szerző:

Továbbra is „abszolút indokolt” a koronavírus miatti óvatosság, a vírus itt van közöttünk" és nem tudjuk, ki fertőz pillanatnyilag – ezekről beszélt Falus Ferenc korábbi országos tisztifőorvos az ATV Egyenes beszéd című műsorában szerdán.

Ezért Falus szerint, a spanyolországi nőnapi megmozdulásból kiindulva – amely néhány nap alatt újabb megbetegedésekhez vezetett –,

ha a kormány augusztus 20-ra továbbra is nagy ünnepséget szervez, akkor igaza lesz Orbán Viktornak, mert lesz második hullám szeptemberre.

Hiszen a Duna két partján tömegek fognak szorosan egymás mellett állni. Bár megjegyezte, Orbánnal szemben viszont nem szeptemberre várná a második hullámot, hanem valamivel későbbre.

Interjú Falus Ferenccel, a baloldali pártok közös főpolgár
Fotó: Illyés Tibor

Falus szerint a világban még sehol nem alakult ki közösségi védettség, úgynevezett nyájimmunitás, és ez problémás, mert így Magyarországon is bármikor elterjedhet a fertőzés. Szólt arról is, hogy most ugyan az amerikai tüntetések elvonják a figyelmet a járványról, de Los Angelesben is jelentősen több fertőzöttet regisztráltak és a halálozások száma is nőtt, ami a tömegtüntetésekkel is összefügghet.

Az ATV teljes beszélgetése itt látható.