Ezt a régóta várt felújítást is elnapolta a kormány

A H8-as HÉV-vonal Gödöllő városhatár-Gödöllő végállomás közötti szakasza fejleszté tervezésére kiírt közbeszerzést visszavonta a NIF.

2022. november 23., 11:13

Szerző:

A nyílt tenderfelhívás visszavonását az ajánlatkérő NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben. Indoklást nem tartalmaz a közlemény, írja a napi.hu. 

A feladat eredetileg a következő volt: döntéselőkészítő tanulmány, engedélyezési terv és tenderdokumentáció készítése a H8-as hévvonal Gödöllő városhatár és Gödöllő végállomás közötti szakasz fejlesztésére. Konkrétabban: a vasúti pálya teljes rekonstrukciójának, két állomás (Gödöllő,Palotakert és Gödöllő végállomás) és két megállóhely (Gödöllő, Erzsébet park és Gödöllő, Szabadság tér) kialakításának, elektronikus biztosítóberendezéseiknek a tervezése, írja a lap. 

(Kiemelt kép: A MÁV-HÉV Helyiérdekű Vasút Zrt. H8-as (másként a 253-as vasútvonal; 2011-ig gödöllői HÉV) vonalán közlekedő egyik szerelvény hamarosan indul Budapest Örs vezér terére a gödöllői végállomásáról. Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba)

Tegnap 17:58

Az online szerencsejátékok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek világszerte, így nem csoda, hogy hazánkban is egyre több ember figyelmét felkeltik az online kaszinó játékok, illetve a sportfogadási lehetőségek. Van azonban egy olyan dolog, amely jelenleg nem teljesen egyértelmű. Ez pedig nem más, mint hogy mennyire legálisan működnek hazánkban a sportfogadási, és az online kaszinó oldalak.

Sanna Marin egy korábbi nyilatkozatára reagált. Marin azt akarta tudni, hogy a finn NATO-csatlakozás jóváhagyásának a késleltetése összefüggésben van-e azzal, hogy az Európai Bizottság befagyasztaná a Magyarországnak járó 7,5 milliárd eurós uniós támogatást. 

Elkezdődött a megújuló Blaha Lujza tér műszaki átvételi eljárása kedden, az ellenőrzési folyamat során kisebb helyszíni munkák még történhetnek, ezt követően a ligetes-fás találkozóhelyként újjászülető teret még az idén birtokba vehetik az arra közlekedők, közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).