Ezeket az utakat kerülje el

Több helyen is balesetek és felújítási munkálatok nehezítik a gördülékeny haladást vasárnap reggel.

2023. július 30., 09:15

Szerző:

Az M1-es autópályán, Hegyeshalom felé vezető oldalon, a 68-as km-nél egy autóbusz és egy személyautó ütközött össze, csak a belső sáv járható, emiatt torlódik a forgalom – közölte az Útinform.

Az M3-as autópályán, Kál térségében, a 97-es és a 104-es km között, valamint a mezőkövesdi szakaszon, a 123-as és a 129-es km között tart még a burkolatfelújítás. Hétfő reggelig érvényben van a hétvégi forgalmi rend, így Vásárosnamény irányába egy sávon, illetve az ellenkező oldal belső sávján autózhatnak, Budapest felé továbbra is két sáv járható.

Burkolatfelújítás miatti terelésen kell áthajtani, az M7-es autópályán, Balatonkeresztúri pihenő közelében. A 166-os és 161-es km között a főváros felé tartó oldalon, irányonként egy-egy sávon halad a forgalom.

A hagyományos „Művészetek Völgye Fesztivál” még hétfőig tart. Emiatt a 77-es főúton Kapolcs és Vigántpetend átkelési szakaszán, erős jármű és gyalogosforgalomra lehet számítani. Ezen kívül, a 7,5 tonna össztömeg feletti tehergépjárműveket a Pula – Nyírád - Zalahaláp- Tapolca útvonalra terelik el!

A szokásosnál is több vendégmunkás halad át az országon, ezért a gyorsforgalmi utakon nyugat-kelet irányban érdemben megnövekedett a menetidő, elsősorban az M1-es autópályán. A tranzitforgalom jelentős részét elsősorban a Németországból érkező autósok teszik ki, ugyanis mostantól már Baden-Württembergben és Bajorországban is iskolai szünet van, utolsóként a német tartományok közül. Ez azt jelenti, hogy jelenleg teljes Németországban a nyári szabadságolások szezonja van, ami kihat több térség közlekedésére is. Ezért a közlekedőknek a hétvégén és a következő napokban is telítettebb sávokra kell számítaniuk itthon is, főleg az M1-M0-M5-M43-as autópálya útvonalon.

További határokkal, határátlépéssel kapcsolatos információkért keresse fel a rendőrség honlapját.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó:AFP PHOTO/STRINGER (Photo by STRINGER / AFP)

 

 

 

 

Tegnap 15:37

Papp László, Debrecen polgármestere nem ért egyet a kormány Versenyképes Járások programjának jelenlegi formájával, ami elvonná a településektől az iparűzési adó növekményét. A fideszes polgármester szerint a gazdag városoknak támogatni kell a szegényebb települések fejlődését, de ennek van egy egészséges határa.