Ezekben a városokban várják a véradókat pénteken

Pénteken lesz az országos vasutas véradónap.

2021. december 9., 20:57

Szerző:

Tizenötödik alkalommal szervezik meg az országos vasutas véradónapot: pénteken tizenhárom, december 17-én pedig egy helyszínen várják a véradókat – közölte a MÁV Zrt. az MTI-vel csütörtökön.

Mint írták,

a MÁV a Vasutas Országos Közművelődési és Szabadidő Egyesülettel (VOKE), a Magyar Vöröskereszttel és az Országos Vérellátó Szolgálattal együttműködve szervezi meg december 10-én az országos vasutas véradónapot.

Pénteken, december 10-én országosan 13 helyszínen – Szolnokon, Szegeden, Nagykanizsán, Békéscsabán, Székesfehérváron, Nyíregyházán, Debrecenben, Miskolcon, Pécsett, Dombóváron, Kaposváron, Budapesten és Szombathelyen –, valamint december 17-én Dunakeszin várják a véradás egészségügyi feltételeinek megfelelő vasutasokat, utasokat és civil lakosokat, akik hozzájárulhatnak az ünnepek alatti kiegyensúlyozott és folyamatos vérellátáshoz.

A közlemény szerint az esemény szervezői a szeretet ünnepének közeledtével az önzetlen segítségnyújtás fontosságára, az utasok és a vasutasok összefogásának jelentőségére szeretnék felhívni a figyelmet.

Azt kérik, aki vért adna, vigye magával a személyi igazolványát, TAJ-kártyáját és lakcímigazolványát, illetve rendszeres véradóként a véradó kiskönyvét.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a koronavírus-járvány miatt a véradási folyamat fokozott körültekintést igényel. A helyszíneken a szakemberek mindent megtesznek a biztonságért, de a szervezők külön felhívják a figyelmet arra, hogy csak az menjen vért adni, aki teljesen egészségesnek érzi magát.

A véradás helyszínei, a pontos címek és időpontok megtalálhatók ezen oldalon.

(Kiemelt kép: Balog Zoltán, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke, a Zsinat lelkészi elnöke (j) és Juhász Márton, a Magyar Református Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója (b) vért ad a Magyar Református Szeretetszolgálat 13. Szeretethíd elnevezésű önkéntes programján a Millennium Házában a Városligetben 2021. május 14-én. Fotó: Bruzák Noémi / MTI)

Tegnap 19:45

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 50 millió forintos bírságot szabott ki az eMAG webáruház üzemeltetőire (Dante International S.A., Extreme Digital- eMAG Kt.), mert megszegték a korábbi jóvátételi vállalásaikat – közölte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) hétfőn az MTI-vel. Az eMAG tudomásul vette a hatóság döntését, bár azzal nem ért maradéktalanul egyet – közölte a cég.

2022-ben 14,2 millió vendég közel 40 millió vendégéjszakát töltött a magyarországi szálláshelyeken, csaknem negyven százalékkal többet, mint 2021-ben és csak egy hajszállal elmaradva a magyar turizmus minden idők legsikeresebb évének számító 2019-es esztendő eredményétől – emelte ki évértékelő sajtótájékoztatóján a Magyar Turisztikai Ügynökség igazgatósági elnöke.