Éveken át verte a feleségét egy debreceni katona

A könnyű testi sértés szintjét elérő módon, indulatosan rángatta, lökdöste és fojtogatta párját, többször gyermekeik jelenlétében is.

2021. április 21., 10:40

Szerző:

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség testi sértés vétsége, becsületsértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntette és személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége miatt folytat nyomozást egy szerződéses katona ellen – írta az ügyészség.

A nyomozás eddigi adatai szerint a szerződéses katonaként szolgáló férj hosszú évek óta – az azóta már nagykorúvá vált gyermekei jelenlétében is – rendszeresen bántalmazta feleségét. Ezen alkalmakkor többnyire a könnyű testi sértés szintjét elérő módon, indulatosan, különböző módszerekkel támadt feleségére, így rángatta, lökdöste és fojtogatta.

2021. április 19-én a férfi debreceni otthonukban kiabálva kérte számon feleségét, és egy általa használni kívánt táblagépet követelt tőle. A nő arra hivatkozott, hogy azt ő nem tette el, de segít megkeresni, amire a férje tovább kiabálva, elhúzódóan bántalmazta, az ingatlan udvarán a földre rántotta és a betonon több métert húzta.

A férfi ezt követően a házban különféle konyhafelszerelési eszközöket tört össze, és kijelentette, hogy addig fog törni-zúzni, amíg a felesége a kért tabletet oda nem adja neki. Ezután feleségéhez lépett és őt a konyhában talált különféle dolgokkal, így mosogatószerrel, olajjal, kávékrémporral és kólával öntötte le.

Az elkövető az édesanyja védelmére kelt lányát is bántalmazással fenyegette, arra az esetre, ha beavatkozik a történtekbe.

A nő a bántalmazás következtében a nyakán horzsolásos, a könyökén és a combján zúzódásos, valamint a jobb szem környezetének bevérzésében megnyilvánuló, könnyű sérüléseket szenvedett.

A katona sem az őrizet elrendelése, sem a gyanúsítás közlése ellen nem tett panaszt, a vallomástételt azonban megtagadta.

A nyomozó ügyészség indítványt tett a gyanúsított letartóztatására. A kényszerintézkedés tárgyában a Debreceni Törvényszék Katonai Tanácsa dönt.

(Kiemelt kép: ugyeszseg.hu)