Év végére elfogyhat a magyar krumpli

Év végére elfogyhat a boltok polcairól a magyar krumpli, amit importtal pótolhatnak. Emiatt viszont egyre drágább lehet a zöldség ára már így is több mint a duplájára drágult egy év alatt.

2022. november 6., 20:45

Szerző:

A hiányzó mennyiséget importból pótolhatják a kereskedők, az viszont a magas szállítási költségek és a forint ingadozó árfolyama miatt jóval többe kerülhet. Raskó György agrárközgazdász az RTL Híradónak azt mondta: a krumpli és a hagyma már így is több mint duplájára drágult egy év alatt. Tavaly még egy kiló krumpli ára 200 forint volt, ez idén már 400 forint.

Az aszály miatt idén kevesebb zöldség termett, valamint a tárolási költségek is az egekbe szöktek, ami miatt további áremelkedés várható. Hiánycikk a krumpli nem lesz, mivel importból kipótolható a hiány, de a típusok közötti mennyiségeből lehetnek eltérések. 

(Kiemelt képünk illusztráció. Krumplit sütnek a magyarországi nemzetiségek gasztrobemutatóján a piliscsabai Csaba-kertben 2022. szeptember 24-én. fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

2022. december 1., 00:01

Fennállása huszadik évfordulójához érkezett az MVM Partner Zrt., Magyarország legnagyobb villamosenergia-nagykereskedője. Az elmúlt két évtizedben a társaság nagy utat bejárva és jelentős mérföldköveket elérve számos módon járult hozzá a magyar villamosenergia-rendszer ellátásbiztonságához és a rezsicsökkentés biztosításához.