Erdélybe menekülhetett a Novák Katalin által felmentett bicskei tanár

A pedofil bűnsegédként elítélt K. Endrének Novák Katalin köztársasági kegyelmet adott, a volt tanár szomszédai azt mondják, az Endre bácsinak nevezett pedagógus vissza akart költözni Erdélybe az őt ért bántások miatt.

2024. február 8., 10:13

Szerző:

Novák Katalin köztársasági elnök 2023. április 27-én kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon volt igazgatóhelyettesének, akit azért ítéltek 3 év 4 hónap börtönre, mert tudomása volt arról, hogy az igazgató több gyereket is molesztált, mégsem tett semmit, megírt egy hamis vallomást is az egyik gyerek nevében, a hamis vallomást a saját irodájában, a pedofil igazgató jelenlétében akarta aláíratni az érintett gyerekkel. A bicskei tanárnak azonban nem kellett leülnie a kiszabott büntetést, mert a köztársasági elnök úgy ítélte meg, hogy a terrorizmus miatt elítélt Budaházy György mellett neki is joga van szabadlábon élni.  

Két napja még látták a környéken lakók K. Endrét és feleségét a portájuk előtt, ám szerda délelőtt már nem volt mozgás a házuknál. A kisvárosban csak Endre bácsiként ismert tanár, a bicskei gyermekotthon korábbi igazgató-helyettese a szomszédok szerint a feleségével elutazott, úgy tudják, az őt ért zaklatások elől – írta meg a Blikk.

K. Endre háza előtt csendben, leszegett fejjel mentek el az utca lakói – olvasható a cikkben. A legtöbben nem akartak szóba állni az újságírókkal, egy arra járó házaspár tagjai is csak annyit mondtak, ha már Endre bácsi megbotlott, talán jobb lett volna neki is, ha végig kitölti a rá kiszabott büntetést.

„Itt biztosan nem dolgozik majd tanárként, de úgy hallottuk, nem is akar. Azt beszélik, vissza akart költözni Erdélybe, ahonnan a családja származik, ahol a nagyszülei is tanárok voltak” – mondta a férj.

Egy másik férfi szerint viszont „az egész utca tiszteli az idős tanárt, nem is akarták elhinni azt, ami történt vele. Pedig aljas, amit művelt.” 

„Nem csodálom, hogy visszavonult, elege lett az őt ért zaklatásokból" – ezt K. Endre néhány házzal arrébb lakó bicskei szomszédja mondta a Blikknek, miután látta, a helyi gyermekotthon iskolájának egykori tanára a hosszas csengetésre sem nyit ajtót.

Novák Katalin lemondatásáért petíciót indít a DK

„Novák Katalin szégyent hozott a köztársasági elnöki tisztségre, ezzel pedig méltatlanná vált annak betöltésére. Nem engedhetjük meg, hogy Novák Katalin még több pedofilt engedjen szabadon, veszélyeztetve gyerekeinket és unokáinkat. Nem lehet egy pedofilsimogató Magyarország legfőbb közjogi méltósága, nem képviselheti a magyarokat államfőként sem itthon, sem külföldön. Aki pedofiloknak vagy őket segítőknek ad kegyelmet, azt egy európai nemzetnek ki kell vetnie magából” – fogalmaz a petíció.

A DK tehát méltatlansági eljárást kezdeményez, a Mi Hazánk módosítaná az elnöki kegyelemről szóló törvényt, az LMP pedig kikéri a dokumentumokat, amik alapján Novák Katalin kegyelmet adott a pedofil bicskei nevelőt fedező volt igazgatóhelyettesnek.

(Kiemelt kép: Tiltakozik a Momentum Mozgalom K. Endre szabadlábra bocsátása miatt. Kép forrása: Momentum / Facebook)

2024. május 25., 11:21

Két évvel a koronavírus-járvány nyomán bekövetkezett turisztikai összeomlás után ismét megjött az emberek utazási kedve. Idén a magyarok több mint harmada tervezi, hogy útnak indul kikapcsolódni. A Balaton idén is verhetetlen célpont.

2024. május 25., 07:32

Idén a balatonfüredi Kis Bergmann Cukrászda Tökmag sorbet pirosbogyós gyümölcsökkel elnevezésű alkotása lett az év fagylaltja - közölte a Magyar Cukrász Ipartestület pénteken az MTI-vel.