Egy embercsempész is határvadász akart lenni, lebukott

Egy embercsempész be akart épülni a határvadászok közé, de a Nemzeti Védelmi Szolgálat az átvilágítása során kiszűrte.

2022. november 19., 07:24

Szerző:

Egy embercsempész megpróbált beépülni a határvadászok közé, de az átvilágítás során lebukott – közölte Rétvári Bence, a Belügyminisztérium miniszterhelyettese az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának ülésén nemrég, írta a hvg.hu.

„A bűnszervezet egyik tagja jelentkezett képzésre, de nem tudta megkezdeni, mert kiderült, hogy ő igazából embercsempész, és nem azért jött, hogy megvédje a határt, hanem, hogy majd az embercsempész bűntársainak szóljon, hol van szolgálatban, és ott át tudjanak jönni az embercsempészek az illegális migránsokkal” – közölte Rétvári az ülésen.

Részletezte, hogy a jelentkezők, nem csak fizikai és pszichikai felmérésen vesznek részt, hanem a Nemzeti Védelmi Szolgálat átvizsgálja őket.

(Kiemelt kép: Határvadászok oktatása a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ rendőrképző akadémiáján a Szegedi Rendészeti Szakgimnáziumban 2022. augusztus 30-án. Fotó: MTI/Rosta Tibor)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.