Előválasztási vitasorozatot rendez a Partizán csapata

Az egyéni választókerületi viták mellett két miniszterelnök-jelölti vitát is tető alá hoznak.

2021. augusztus 24., 12:42

Szerző:

Előválasztási vitasorozatot rendez a Partizán szeptember 6. és 25. között. Minden harmadik választókörzetben – azaz 32 OEVK részvételével – egyéni jelöltek folytatnak majd szópárbajt, két alkalommal pedig a miniszterelnök-jelöltek mérhetik össze rátermettségüket – olvasható a Partizán Facebook oldalán.

Már májusban elindult a Gulyás Márton által alapított Partizán YouTube csatorna kezdeményezése, hogy átfogó vitasorozatot szervezzenek az előválasztás jelötjei számára. A projekt célja, hogy a választók betekintést nyerhessenek a politikusok elképzeléseibe, bevonják őket a terveikbe, ennek eredményeképp pedig minden szavazó megtalálhassa az ő érdekeiket leginkább képviselő jelöltet.

A program keretében az egyéni választókerületi viták mellett, két miniszterelnök-jelölti vitát is tető alá hoznak. Először szeptember 18-án feszülhetnek egymásnak a húszezer aláírást összegyűjtött politikusok, majd – amennyiben szükséges – egy következő forduló során, október 8-án ismét megmutathatják, hogyan is látják Magyarország jövőjét. Habár a vitákat élőben is lehet majd követni, minden szócsatát online is streamelve lesz a Partizán csatornáján.

Egyébként az ATV is sugároz előválasztással kapcsolatos műsorokat erről itt írtunk korábban. 

(Kiemelt kép: Partizán / Youtube)

Mindent megteszünk, hogy a világban zajló háborúk ne veszélyeztessék a magyar családok békéjét és biztonságát! - olvasható Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap esti Facebook-bejegyzésében, amelyet a Védelmi Tanács ülése után adott közre.

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak: a jövő hét első napján még akár 31 Celsius-fok is lehet a Dél-Alföldön, majd beborul az ég, és többfelé kell esőre, akár zivatarra is készülni. A hét közepétől ugyan csökken a csapadékhajlam, de a hőmérséklet jelentősen visszaesik, a legmelegebb órákban mindössze 10-16 Celsius-fok várható, a hidegre hajlamos helyeken pedig visszatérhet a gyenge hajnali fagy. A szél sokfelé lesz erős - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből.

Tizenöt emberéletet követelt már idén a figyelmetlenség és a szabályok megszegése - közölte honlapján szombaton a MÁV, körültekintő közlekedésre kérve az utazókat. A MÁV-csoport adatai szerint vasúti átjárókban idén eddig 16 baleset történt, öttel több, mint a tavalyi év hasonló időszakában, ezek közül egy halállal végződött, három súlyos sérülésekkel járt.