Eltűnt Orbán Viktor

Nem beszélt a közrádióban.

2021. július 30., 07:48

Szerző:

Nem szólalt meg Orbán Viktor szokásos péntek reggeli rádióinterjújában. A miniszterelnök általában péntekenként a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában ismerteti a kormány legújabb döntéseit és terveit, valamint reagál az aktualitásokra. Az interjú 7 óra 30 perckor szokott kezdődni, ma azonban erre nem került sor. 

Csütörtökön ismeretlen okokból a kormány döntéseit tárgyaló Kormányinfo is elmaradt. Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő nem tartották meg szokásos sajtótájékoztatójukat. Valószínűleg olyan fontos közéleti témák lettek volna terítéken, mint a most induló harmadik oltás, a kiskorúak oltása, az egészégügyi dolgozók kötelező oltásáról szóló rendelet, az olimpia, a helyreállítási terv és a népszavazás.

(Kiemelt kép: Orbán Viktor kormányfő interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban Nagy Katalin műsorvezetőnek a Kossuth Rádió stúdiójában, 2021. március 5-én. Fotó: Fischer Zoltán / MTI)

 

10:47

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 12 millió forint bírságot szabott ki a Mészáros Lőrinc tulajdonában álló MKB Bankra, egyebek közt az ügyfeleknek nyújtott befektetési tanácsadás gyakorlatához, egyes értékpapírok nyilvántartásához, a bennfentes kereskedelem lehetőségét megakadályozó szűrőrendszerhez kötődő hiányosságok miatt. A feltárt problémák nem veszélyeztetik a hitelintézet megbízható működését, az MNB közleménye szerint.