Itt a DK első győzelmi jelentése az előválasztási aláírásgyűjtésről

Több mint 20 ezren írtak alá a képviselő-jelöltjeiknek.

2021. augusztus 25., 06:45

Szerző:

Hétfőn hivatalosan elstartolt az ellenzéki előválasztás aláírásgyűjtése, és Karácsony Gergely, valamint öt másik politikus mellett kedd estére újabb jelöltek kapták meg a választók bizalmát, hogy elindulhassanak az előválasztáson. A Demokratikus Koalíció (DK) keddi közleményében írta meg: ta DK egyéni képviselőjelöltjei összesen több mint 25 ezer ajánlást gyűjtöttek az ellenzéki előválasztást megelőző ajánlásgyűjtés első napján, ezzel pedig a hatvan egyéni képviselő-jelöltjüknek az egyharmada megszerezte a szeptemberi elinduláshoz kellő 400 aláírást. 

Korábban írtunk róla, hogy az aláírásgyűjtés hétfői hajrájában  már legalább öt jelölt gyűjtötte össze a szükséges ajánlást ahhoz, hogy indulhasson az ellenzéki előválasztáson. Ebből négyen képviselő-jelöltek, köztük a DK-s  Czeglédy Csaba is bejutott az előválasztásba. Ő Szombathelyen és környékén indul. Az ötödik pedig Karácsony Gergely főpolgármester, a Párbeszéd miniszterelnök-jelölte. Mindannyian Facebookon jelentették be a hírt.

Arról is beszámoltunk, hogy a hatpárti ellenzékben augusztus 23-tól szeptember 6-áig kell meggyőznie a leendő választókat, hogy aláírásukkal támogassák jelöltjeiket az előválasztási elindulásban. Az előválasztás első fordulójára szeptember 18-26. között kerül sor, online és személyes szavazásra egyaránt lehetőség lesz lehetőség. 

(Kiemelt kép: Dobrev Klára Facebook-oldala)

 

2022. október 3., 16:18

Az MVM Csoport és a Gazprom halasztott fizetésben állapodtak meg az előttünk álló téli időszakra – olvasható az MVM hétfői közleményében.