Elkezdtek maszkot hordani a járványtagadók, hogy az oltottaktól védjék magukat

A „kilökődő" vakcinadaraboktól védik magukat a maszkkal. 

2021. május 14., 14:23

Szerző:

Egészen elképesztő mélységek és magasságok vannak az oltásellenes hangok között. Egy csoportjuk most például ugyanúgy viseli az arcmaszkot, mint azok, akik vigyázni szeretnének saját és mások egészségükre – írja a hvg.hu. Az ok azonban nem az, hogy a vírustól védjék magukat, hanem a már egyre népesebb oltottak körétől szeretnének távol maradni. Félnek ugyanis a „kilökődő” vakcinadaraboktól, hogy az oltottak megfertőzik őket a bennük lévő oltóanyaggal. 

A Vice egy hosszabb összefoglalóban ír a témáról. A lap szerint a jelenséget egy többször cáfolt, minden tudományos alapot nélkülöző álhír táplálja, mely szerint az oltottak a bennük lévő oltóanyagot „kiengedve” vetélést, illetve a menstruációs ciklus felborulását okozhatják, ha egy nem oltott ember közelébe kerülnek. A közösségi médiában már meg is jelentek azok a felvételek, melyeken az oltásellenesek arra figyelmeztetik követőiket, hogy tartsanak távolságot az oltottaktól. 

A Vice szerint a nem létező jelenségben egyesek olyannyira hisznek, hogy másfajta kúrát is kipróbálnak: egy amerikai webshop például fenyőből készült teát árusít, mely a leírás szerint remek védelmet nyújt az oltottak által terjesztett fertőzések ellen. De hogy a tea pontosan mit okozhat, ha a szervezetbe kerül, arról már nincsenek hírek.

Többen a kommentelők közül egyébként azt írták, örülnek ennek a fordulatnak, mert végülis mindegy, miért, de legalább így már az oltásellenes és vírustagadók is betartják az előírt szabályokat. 

(Kiemelt kép: 168.hu | Karancsi Rudolf)

 

 

Tegnap 16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Tegnap 15:42

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.