Életfogytig tartó börtönt kért az ügyészség Szilágyi István fiára

A férfi tavaly májusban, otthonukban támadt az apjára egy kalapáccsal. A Lópici Gáspár szerepéről is ismert színész szinte azonnal meghalt. 

2021. április 19., 14:49

Szerző:

A vád szerint Szilágyi Istvánnal tavaly májusban különös kegyetlenséggel végzett otthonukban fia, Péter. A nyomozás lezárulta után kiderült, a férfi az idős édesapját kalapáccsal többször is fejbe verte, fojtogatta, valamint a mellkasát is megtaposta, amelynek következtében a színész sérülései olyan súlyossá váltak, hogy még a helyszínen életét vesztette.

Április elején a rendőrség lezárta az ügyet, az iratokat pedig vádemelési javaslattal átadta az illetékes ügyészségnek, ellene különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés a vád, s minden esély megvan rá, hogy élete végéig rácsok mögött marad. 

A vádlott az időskorú férfit olyan súlyosan és kitartóan bántalmazta, hogy azzal a sértettnek az átlagost jelentősen meghaladó szenvedést okozott – írja a Blikk.

A Fővárosi Főügyészség a férfival szemben különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt vádiratot nyújt be a Fővárosi Törvényszékre. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat ítélje életfogytig tartó fegyházbüntetésre, illetve tiltsa el a közügyek gyakorlásától – áll a Fővárosi Főügyészség közleményében.

(Kiemelt képünk illusztráció: Pesti Hírlap archív)