Egyre nagyobb bajban vannak a menhelyek

Az ünnepek közeledtével egyre többen gondolnak az állatokra és támogatják az állatmenhelyeket. Van, aki élelmet visz, mások plédeket adományoznak, vagy éppen ha tehetik, pénzzel segítik az állatvédők munkáját. Erre idén még inkább szükség van, hiszen a romló gazdasági körülmények között egyre többen kénytelenek menhelyre vinni az állataikat – derül ki az ATV riportjából. 

2022. december 20., 13:40

Szerző:

Az egyik nagykanizsai állatmenhelyen sikeres a gyűjtés. A telep vezetője szerint ilyenkor karácsony előtt megnő az adományozási kedv. Ennek eredménye szerencsére már a raktárban is jól látszik. „Az év többi részében is szoktak segíteni, de sokkal kisebb mértékben. Nagyon jó lenne, ha ez a lelkesedés, ami azt jelenti, hogy egy tonna táp is összegyűlik, hogy egész évben kitartana , hiszen ezzel nagy mértékben megkönnyítik a munkánkat, mert ebből tudjuk ellátni az állatokat” – mondta az ATV Híradónak Skanecz Tamás telephelyvezető.

Varga Károlyné menhelyvezető arról számolt be híradónknak, hogy rendszeresen szerveznek karácsony előtt adományozó napot, ami előtt és után is nagyon sokan visznek eleséget, felszerelési tárgyakat, takarókat, bolhacseppeket és fertőtlenítőszereket.

A zalaegerszegi bogáncsosokhoz is sokan érkeznek ilyenkor kisebb-nagyobb csomagokkal. „Azt látom, hogy ilyenkor nagyjából minden nap jönnek az adományozók. baráti társaságok, sportcsapatok, akik összeállnak és adományoznak nekünk” – árulta el Abai Erika, a Bogáncs Állatvédő Egyesület operatív titkára.

Karácsony táján sokkal több az adomány, legyen szó élelemről vagy éppen gyógyszerekről. Az ajándékokkal akár tavaszig ki tudják húzni a gondozók az etetést, így a közeledő ünnep hangulatát még a menhelyek lakói is saját bőrükön érezhetik.