Egészséges újszülött kisfiút hagytak a veszprémi kórházban

Az ápolóktól az Ábel nevet kapta a baba.

2023. szeptember 27., 12:47

Szerző:

Újszülöttet helyeztek el a veszprémi kórház babamentő inkubátorában, a hírről az intézmény Facebook-oldalán számoltak be. A csecsemő 3250 grammal került a kórházba, az orvosi vizsgálatok alapján egészséges. Az Ábel nevet kapta a Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Centrum dolgozóitól.

A csecsemő gondos ápolásban és táplálásban részesül. A kórházban 2000 óta működik babamentő inkubátor, ahol már a negyedik babát helyezték el – tették hozzá.

Az egészségügyi intézményeknél kihelyezett babamentő inkubátorok egy újszülöttmentő program részét képezik. A súlyos válsághelyzetbe került anyáknál és családoknál előfordulhat, hogy olyan mértékben veszélyeztetve látják saját gyermekük felnevelését, hogy az egyetlen megoldásnak a név nélküli (anonim) magára hagyás tűnhet. 

- Ábel, legyen boldog, csodás, egészséges életed, szerető családot kíván Neked a Veszprém Vármegyei Csolnoky Ferenc Kórház közössége! – írták a posztban.

Az inkubátorban elhelyezett gyermekek örökbeadásáról a helyi illetékességű Kormányhivatal részeként működő gyámhivatalok gondoskodnak.

(Kiemelt képünk: illusztráció. Fotó: Unsplash)