Dúró Dóra belállt Pottyondy Edinába, de nem maradt el a válasz sem

Pottyondy mit tett eddig a nehéz helyzetbe került anyákért vagy gyermekekért – teszi fel a kérdést felháborodottan Dúró Dóra, majd megkapta a választ.

2023. december 14., 14:24

Szerző:

Dúró Dóra Facebook-oldalán kérte ki magának, hogy Pottyondy Edina gúnyolódni mer a Novák család legújabb politikai kampányán. Ez az a kampány, amiből anyaotthon lesz, benne kismama fotózással, amire Novák Előd egyévnyi fizetését szánják. Pottyondy szerint ezzel a „marketing gesztussal az a céljuk, hogy báránybőrbe bújtassák az aljas politikai programjukat, ami korlátozza a családok örökbefogadását, ami megalázza az abortuszra kényszerülő nőket, ami gyűlölet szít a meleg emberekkel vagy éppen cigány gyerekekkel szemben. Abba nem megyek bele, hogy miért beteg ötlet a kismama szépségverseny, és miért álszent ez a fajta jóemberkedés”. Dúró Dóra azt írja Facebook-oldalán, hogy Pottyondy Edinának nincs joga és kellő erkölcsi alapja kritizálni Novák Előd felajánlását. „Arról nem találtam ugyanis semmit, hogy Pottyondy mit tett eddig a nehéz helyzetbe került anyákért vagy gyermekekért, majd hozzáteszi, hogy  „felmerül az emberben a kérdés, hogy Pottyondy Edinának van-e bármi, ami ezen a földön szent? Van-e olyan érték, amit nem tesz gúny tárgyává? Mert az anyaotthon létrehozása nem ilyen.”

Nem maradt el a válasz

„Egyrészt én nem politikus kollegina vagyok, ha jótékonykodom, abból nem feltétlenül gyártok tartalmat. Másrészt szeretném felhívni a képviselő asszony figyelmét, aki még soha egyetlen másodpercet sem dolgozott a politika világán túl – ahogy a férje sem –, hogy csak a legutóbbi stand up előadásomra több, mint 25 ezer jegyet adtunk el. Csak ebből az egy tételből több, mint 27 millió forintot fizettem be az államkasszába ÁFA-ként, és akkor nem beszéltem a többi adóról és járulékról.Nem kivettem, mint a Daráló házaspár, hanem ennyit raktam be” – írja válaszában Pottyondi Instagram oldalán.

„A hozzám hasonló adózók millióinak befizetéseiből épülnek utak, működik a szociális ellátás (már amennyire), ebből él Mészáros és Tiborcz, ebből van a rendőrnek, az ápolónak fizetése. És kedves Dóra, ebből kapod a havi 3 milliódat, amivel jobban túl vagy fizetve, mint az NB I-es labdarúgók. Férjed havi 2,5 milliójáról nem is beszélve. Annyit kérnék, hogy csak simán köszönd meg, és ne oktass ki adakozásból! Ha egyszer majd találtok rendes munkát, és az így megkeresett pénzből nem szavazatokért és lájkokért jótékonykodtok, na, akkor majd lesz némi erkölcsi alapotok mások számonkéréséhez. Akkor sem lesz helyes, de legalább nem lenne ennyire gátlástalan és cinikus. Szörnyetegek vagytok” – írja válaszul Dúró Dórának Pottyondy Edina.

(Kiemelt képünk: Pottyondy Edina Instagram-oldala)

A pedagógus teljesítményértékelést először 2024. szeptember 1-je és 2025. június 30-a közötti időszakra kell elvégezni, amelynek eredményeként a munkáltatók 2025. szeptember 1-jével állapíthatnak meg módosított illetményt. Értékelik azt is, mennyire megbízható a munkavégzés, a pedagógus betartja-e a határidőket, illetve „szabály- és normakövető”, valamint etikus magatartást tanúsít-e, megfelelően motivált, elkötelezett-e.