Mosópornak álcázták a csempészdohányt

A származását az 58-as úton megállított nő nem tudta bizonyítani, ezért a NAV a dohányt lefoglalta.

2023. március 10., 13:52

Szerző:

Ötven kilogramm adózatlan vágott dohányt találtak a pénzügyőrök egy nő autójában az 58-as út baranyai szakaszán – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken a Facebook-oldalán.

A közlemény szerint a járművet vezető nő azt mondta, hogy mosóport szállít, de a csomagtartóban nejlonzsákokban dohány volt. A „füstölnivaló származását” a nő nem tudta igazolni – írták.

A NAV munkatársai a több mint hárommillió forint értékű, ismeretlen eredetű dohányterméket lefoglalták és költségvetési csalás elkövetésének alapos gyanúja miatt feljelentést tettek – olvasható a közleményben.

(Kiemelt kép: Mosópornak álcáztak 50 kilogramm vágott dohányt, a NAV lefoglalta a szállítmányt. Fotó: NAV, Facebook)

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.