DK-s volt a szegedi Fidesz új elnöke, amellett meg GMO-lobbista

DK-s múltja van a szegedi Fidesz új elnökének, az egyiptomi származású Rádi Feriznek – derítette ki a Szeged.hu.

2023. szeptember 20., 11:39

Szerző:

Rádit még a múlt héten jelentették be, mint a városi Fidesz új vezetőjét, aki a korábbi kézilabdázó, Bartók Csabát váltotta ezen a poszton. A történethez hozzátartozik, hogy a szegedi Fidesz emberemlékezet óta nem tud sikereket felmutatni önkormányzati szinten a Botka László vezette megyeszékhelyen – írja a 24.hu.

Mint kiderült a 31 éves Rádinak komoly ellenzéki múltja van, ezt két DK-s forrás is megerősítette a portálnak. Eszerint Binszki József, a DK megyei elnöke azt mondta, hogy Rádi Feríz néhány évvel ezelőtt az ellenzéki párt Agrárkabinetében tevékenykedett aktívan. Ez utóbbit információt a szeged.hu-nak megerősítette Nagy-Husszein Tibor is, aki akkoriban a DK elnökségi tagja is volt, mellette ő vezette az Agrárkabinetet is.

Azt is írja a városi portál, hogy

Rádi Feriz több agrárcégben is érdekelt, és korábban olyan szakemberrel dolgozott együtt, aki aktívan küzdött a GMO azaz a génmódosított növények elfogadtatásért.

Rádi ugyanis több családi cégben is tulajdonos, illetve ügyvezető, ezek főként növénynemesítéssel foglalkoznak, ahogy az egyébként a Fidesz új szegedi elnököt bemutató közleményében is szerepelt. Mint a lap írja: a fiatal szakember Dudits Dénessel dolgozott hosszú éveken át, akiről viszont közismert, hogy a GMO, azaz a génmódosított növények elfogadtatásért küzdött harciasan.

A helyi lap megkereste Fidesz szegedi alapszervezetének két alelnökét, Pál Józsefet, és Chovanecz Katát az új elnök ellenzéki múltjával, és a GMO-val kapcsolatosan minimum megengedő véleményével kapcsolatban, de a cikk megjelenéséig nem válaszoltak.

(Kiemelt képünk illusztráció. Kiemelt kép: Lufira nyomott Fidesz-logó Orbán Viktor beszéde alatt a SYMA csarnokban 2010. április 8-án. Fotó: Pörneczi Bálint / AFP)