DK-s képviselő játszhat össze a Fidesszel, Gyurcsányék szerint ez árulás

A DK és a Fidesz közösen benyújtott egy előterjesztést, amely nyomán hétfőn feloszlathatják az ellenzéki vezetésű jászberényi testületet. A DK közleményt küldött az esetről a 24.hu-nak, amelyben azt írják, hogyha a DK-s Gedei József megszavazza a feloszlatást, akkor azt árulásnak tekintik.

2022. október 15., 18:37

Szerző:

„Nincs kiegyezés a Fidesszel sem országosan, sem Jászberényben. Szövetségeseink cserbenhagyása árulás” – olvasható a 24.hu-nak küldött DK közleményben.

A párt arról is írt, hogy élesen és határozottan szemben áll a jelenlegi kormánypárt politikájával, ugyanis a kormányzásukat „politikai tragédiának” tartják. Szerintük ennek eredménye lett az, hogy Jászberényben a támogatásukkal ellenzéki polgármester lett, Budai Lóránt.

„ A napokban a város képviselő-testülete elé kerül egy előterjesztés a testület feloszlatásáról. A kezdeményezés sorsáról, támogatásáról vagy elutasításáról a polgármesternek és a mögötte álló képviselőknek, köztük a Demokratikus Koalíció képviselőjének közösen kell dönteni. Ez esetben ezt a döntést a DK országos elnöksége helyi belügynek tekinti. Annak az esetleges lehetőségét, hogy a DK képviselője a Fidesz képviselőivel egyeztetve, közösen alkossanak többséget a polgármester mögött állókkal szemben, és így érjék el az előterjesztés elfogadását, pártunk elveivel, normáival való szakításként értékelnénk” – olvasható a közleményben.

Jelen állás szerint hétfőn szavaznak a jászberényi önkormányzati képviselő-testület feloszlatásáról, amihez a szükséges előterjesztést a DK-s Gedei József jegyzi. Ehhez viszont az kell, hogy Gedei a Fidesszel együtt szavazzon, ami ha megtörténik új választást írnak ki a jobbikos Budai Lóránt polgármester helyére, aki '19-ben az ellenzéki összefogás jelöltjeként győzött.

(fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.