DK-s képviselő játszhat össze a Fidesszel, Gyurcsányék szerint ez árulás

A DK és a Fidesz közösen benyújtott egy előterjesztést, amely nyomán hétfőn feloszlathatják az ellenzéki vezetésű jászberényi testületet. A DK közleményt küldött az esetről a 24.hu-nak, amelyben azt írják, hogyha a DK-s Gedei József megszavazza a feloszlatást, akkor azt árulásnak tekintik.

2022. október 15., 18:37

Szerző:

„Nincs kiegyezés a Fidesszel sem országosan, sem Jászberényben. Szövetségeseink cserbenhagyása árulás” – olvasható a 24.hu-nak küldött DK közleményben.

A párt arról is írt, hogy élesen és határozottan szemben áll a jelenlegi kormánypárt politikájával, ugyanis a kormányzásukat „politikai tragédiának” tartják. Szerintük ennek eredménye lett az, hogy Jászberényben a támogatásukkal ellenzéki polgármester lett, Budai Lóránt.

„ A napokban a város képviselő-testülete elé kerül egy előterjesztés a testület feloszlatásáról. A kezdeményezés sorsáról, támogatásáról vagy elutasításáról a polgármesternek és a mögötte álló képviselőknek, köztük a Demokratikus Koalíció képviselőjének közösen kell dönteni. Ez esetben ezt a döntést a DK országos elnöksége helyi belügynek tekinti. Annak az esetleges lehetőségét, hogy a DK képviselője a Fidesz képviselőivel egyeztetve, közösen alkossanak többséget a polgármester mögött állókkal szemben, és így érjék el az előterjesztés elfogadását, pártunk elveivel, normáival való szakításként értékelnénk” – olvasható a közleményben.

Jelen állás szerint hétfőn szavaznak a jászberényi önkormányzati képviselő-testület feloszlatásáról, amihez a szükséges előterjesztést a DK-s Gedei József jegyzi. Ehhez viszont az kell, hogy Gedei a Fidesszel együtt szavazzon, ami ha megtörténik új választást írnak ki a jobbikos Budai Lóránt polgármester helyére, aki '19-ben az ellenzéki összefogás jelöltjeként győzött.

(fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Tűz volt egy maglódi áruházban csütörtök este, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek azt mondta, hogy több mint ötszáz embernek kellett elhagynia az épületet. Az MTI úgy tudja, hogy a tűz az Auchan-áruházban keletkezett.