A Fidesz és a DK együtt oszlatná fel a testületet, az ellenzéki polgármester nem hagyja

Jászberény ellenzéki polgármestere szerint a Fidesz és a DK oszlatási javaslata megzavarná az adventi időszakot.

2022. október 7., 11:11

Szerző:

Nem hívok össze rendkívüli ülést a testület feloszlatása érdekében – közölte Facebook-oldalán Budai Lóránt, Jászberény polgármestere. Mint írja: ezt a döntésemet meghozva és felvállalva a következő rendes testületi ülés napirendjén fog szerepelni a Fidesz-DK feloszlási javaslata, melyet így október 19-én tárgyalunk majd meg.

Nem véletlen az időpont

A polgármester szerint több szempontból is lényeges a testület feloszlásának időpontja.

A Fidesz – különösen Pócs János országgyűlési képviselő – nem titkoltan decemberi választást szeretett volna, ezért akarták a múlt ülésen, sürgősséggel tárgyalni a kérdést. Ha akkor oszlottunk volna, a választás vagy aranyvasárnapra, vagy Karácsony első napjára, december 25-ére esett volna – írja Budai.

Hozzátette: amennyiben a héten oszlana a testület, a kampányidőszak, kopogtatás, standolás, ajánlásgyűjtés zajlana az adventi időszakban, amely a lakosság türelmét – a nemsokára kezdődő népszámlálás mellett – jelentősen megterhelné, nem beszélve a Polgármesteri Hivatal véges erőforrásairól, hiszen munkatársaim jelenleg a napi munkájuk mellett kötelező népszámlálási feladatokat látnak el.

Éppen ezért csak október közepén veszem napirendre a kérdést, így a feloszlási döntés egy jövő évi januári-februári választási időpontot eredményez majd a helyi választási bizottság döntése szerint.

– írja Budai a bejegyzésben.

Már a kormányhivatal is keménykedik

Úgy gondolom, a kérdéshez tartozik és nem szabad elhallgatnom, hogy Gedei József önkormányzati képviselő korábbi beadványának eredményeképpen a kormányhivatal fegyelmi eljárás megindításával fenyegetett meg, ha nem leszek engedelmes, együttműködő polgármester. Ki tudja, mi vár tehát ránk.

Én mégis hiszem, hogy olyan döntést hoztam, amely lehetővé teszi, hogy Önök a következő, még nehezebb év előtt nyugalomban élhessék meg az adventi és a karácsonyi ünnepi időszakot. Döntésem a fentiek alapján tudatos volt, amelyért teljes mértében egyszemélyben felelve állok elébe akár egy újabb kormányhivatali vizsgálatnak is!

– írja a bejegyzésben.

(Kiemelt kép: Budai Lóránt, Jászberény polgármestere. Fotó: Budai Lóránt Facebook-oldala)

10:00

Mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz.

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegnap 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.