A Fidesz és a DK együtt oszlatná fel a testületet, az ellenzéki polgármester nem hagyja

Jászberény ellenzéki polgármestere szerint a Fidesz és a DK oszlatási javaslata megzavarná az adventi időszakot.

2022. október 7., 11:11

Szerző:

Nem hívok össze rendkívüli ülést a testület feloszlatása érdekében – közölte Facebook-oldalán Budai Lóránt, Jászberény polgármestere. Mint írja: ezt a döntésemet meghozva és felvállalva a következő rendes testületi ülés napirendjén fog szerepelni a Fidesz-DK feloszlási javaslata, melyet így október 19-én tárgyalunk majd meg.

Nem véletlen az időpont

A polgármester szerint több szempontból is lényeges a testület feloszlásának időpontja.

A Fidesz – különösen Pócs János országgyűlési képviselő – nem titkoltan decemberi választást szeretett volna, ezért akarták a múlt ülésen, sürgősséggel tárgyalni a kérdést. Ha akkor oszlottunk volna, a választás vagy aranyvasárnapra, vagy Karácsony első napjára, december 25-ére esett volna – írja Budai.

Hozzátette: amennyiben a héten oszlana a testület, a kampányidőszak, kopogtatás, standolás, ajánlásgyűjtés zajlana az adventi időszakban, amely a lakosság türelmét – a nemsokára kezdődő népszámlálás mellett – jelentősen megterhelné, nem beszélve a Polgármesteri Hivatal véges erőforrásairól, hiszen munkatársaim jelenleg a napi munkájuk mellett kötelező népszámlálási feladatokat látnak el.

Éppen ezért csak október közepén veszem napirendre a kérdést, így a feloszlási döntés egy jövő évi januári-februári választási időpontot eredményez majd a helyi választási bizottság döntése szerint.

– írja Budai a bejegyzésben.

Már a kormányhivatal is keménykedik

Úgy gondolom, a kérdéshez tartozik és nem szabad elhallgatnom, hogy Gedei József önkormányzati képviselő korábbi beadványának eredményeképpen a kormányhivatal fegyelmi eljárás megindításával fenyegetett meg, ha nem leszek engedelmes, együttműködő polgármester. Ki tudja, mi vár tehát ránk.

Én mégis hiszem, hogy olyan döntést hoztam, amely lehetővé teszi, hogy Önök a következő, még nehezebb év előtt nyugalomban élhessék meg az adventi és a karácsonyi ünnepi időszakot. Döntésem a fentiek alapján tudatos volt, amelyért teljes mértében egyszemélyben felelve állok elébe akár egy újabb kormányhivatali vizsgálatnak is!

– írja a bejegyzésben.

(Kiemelt kép: Budai Lóránt, Jászberény polgármestere. Fotó: Budai Lóránt Facebook-oldala)

17:58

Az online szerencsejátékok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek világszerte, így nem csoda, hogy hazánkban is egyre több ember figyelmét felkeltik az online kaszinó játékok, illetve a sportfogadási lehetőségek. Van azonban egy olyan dolog, amely jelenleg nem teljesen egyértelmű. Ez pedig nem más, mint hogy mennyire legálisan működnek hazánkban a sportfogadási, és az online kaszinó oldalak.

16:26

Sanna Marin egy korábbi nyilatkozatára reagált. Marin azt akarta tudni, hogy a finn NATO-csatlakozás jóváhagyásának a késleltetése összefüggésben van-e azzal, hogy az Európai Bizottság befagyasztaná a Magyarországnak járó 7,5 milliárd eurós uniós támogatást. 

Elkezdődött a megújuló Blaha Lujza tér műszaki átvételi eljárása kedden, az ellenőrzési folyamat során kisebb helyszíni munkák még történhetnek, ezt követően a ligetes-fás találkozóhelyként újjászülető teret még az idén birtokba vehetik az arra közlekedők, közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).