Deutsch Tamás elárulta, mikor kapnak fegyvert az ukránok

A kormánypárt uniós parlamenti képviselője arról nyilatkozott, hogy milyen feltételhez köti az ukrajnai fegyverszállítmányok elfogadását. Bár Orbán már lelőtte a poént legutóbbi tusványosi beszédében.

2023. július 24., 09:57

Szerző:

A Fidesz EP-képviselője szerint az ukrajnai fegyverszállítás támogatása attól függ, az OTP lekerül-e a háború nemzetközi szponzorainak listájáról.

Deutsch Tamás szerint a magyarokhoz hasonlóan Európa-szerte tízmilliók utasítják el Brüsszel tervét a – mint fogalmazott – „migránsgettókról”. A Magyar Nemzetnek arról beszélt, mára egyértelművé vált, hogy „Európa nyugati felén a multikulturalizmus ideológiája totálisan összeomlott, katasztrófa közeli következményei vannak a Willkommenskulturnak, a migránssimogató, az illegális migrációnak zöld utat engedő gyakorlatnak”.

Az EP-képviselő közölte, Brüsszel át sem gondolta, miként lehetne kezelni ezt a kérdést, aminek az eredményeként értékelte a franciaországi zavargásokat is.

Álláspontja szerint az Európai Bizottság javaslata „totálisan életszerűtlen, gyalázatos és embertelen elképzelés”.

Felhozta érvként a szokásos ellenségképet is, miszerint korábban Soros György állt elő kísértetiesen hasonló tervekkel, amelyek ellen Orbán Viktor a kezdetektől harcolt, mondván, az illegális migrációt megállítani kell, nem menedzselni, Brüsszelnek támogatnia, nem elgáncsolnia kellene a tagállamok határvédelmi erőfeszítéseit.

Kijelentette: találni fognak olyan politikai, jogi eszközöket, hogy a menekültekre vonatkozó katasztrofális uniós döntéseket ne kelljen végrehajtani.

Deutsch Tamás hajmeresztőnek nevezte az Európai Bizottság újabb Ukrajnának szánt támogatását. Mint mondta, Magyarország sem az eddig blokkolt 500 millió euróról, sem az újabb 20 milliárd euróról nem tárgyal addig, míg le nem kerül az OTP a háború nemzetközi szponzorainak ukrán listájáról.

Ezt a témát már a magyar miniszterelnök is felvetette szombati tusványosi beszédében, amikor közölte, hogy az ukránok támadást indítottak a „szegény, kicsi magyar OTP” ellen.

(Kiemelt kép: Deutsch Tamás a Fidesz eredményváróján a Bálnában. Fotó – Dimény András / 168.hu)