Decemberig meghosszabbította a járványügyi készültséget a kormány

A veszélyhelyzeti jogrend már megszűnt, a készültséget azonban újabb hat hónappal kitolták, december 18-ig.

2021. június 17., 09:32

Szerző:

Megint fél évvel hosszabbított a kormány a járványügyi készültségen, az erről szóló rendelet szerdán jelent meg a Magyar Közlönyben.

A járványügyi készültséget 2020. december 18-ától számolva egyszer már fél évvel meghosszabbították, ennek hatálya 2021. június 17-én jár le. A rendelet szerint azonban a mai naptól újabb fél évvel, egészen pontosan 2021. december 18-ig hosszabbodik meg a készültség. 

A kormány a hosszabbítást azért tarthatta szükségesnek, mert a világ több országához hasonlóan a Covid-19 különböző variánsainak bármelyike felütheti még a fejét hazánkban is. 

A járványügyi készültség nem azonos a veszélyhelyzettel, amelyet a kormány korábban idén szeptember közepéig hosszabbított meg, ami azt jelenti, hogy a járvány hatására létrehozott kormányrendeletek ezután érvényüket vesztik.

(Kiemelt kép: 168.hu / Dimény András)

Hétfőn még napos idő várható, majd kedden hidegfront érkezik megélénkülő széllel, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, és visszatér a napsütés, de a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.