Energiaválság: bezár télire a hatalmas Hungária Hotel is

Nem fogják bírni a megemelt energiaköltségeket ezért muszáj szünetet tartaniuk novembertől egészen február végéig.

2022. október 17., 21:10

Szerző:

Novembertől február végéig bezár az ország legnagyobb szállodája, a budapesti Danubius Hotel Hungária a megemelkedett rezsiköltségek és az energiaválság miatt, írta meg hétfőn az RTL.hu. A hotel menedzsmentje a turizmus.com oldallal azt közölte,

„a 499 szobával rendelkező hotelt a jelenlegi foglaltsági előrejelzések mellett nehezen lehet hatékonyan üzemeltetni a téli szezonban.”

A már meglévő foglalások tulajdonosait a helyzetről elkezdték kiértesíteni, elhelyezésükről más fővárosi szállodákban gondoskodik majd a Danubius Hotels szállodalánc. Az RTL.hu korábban térképet is készített azokról a helyekről, amelyek már elveszítették a harcot a rezsinöveléssel és az energiaválsággal szemben.

(Kiemelt kép: Hotel Hungária. Fotó: Google Maps)

15:29

Petíciót adtak át a szervezett tanárok szombaton délután a Belügyminisztériumnak a követeléseikről, ezek után pedig a Kossuth térre vonulna tüntetni. Az akcióval folytatódik a pedagógusok egész éves tiltakozáshulláma, amelynek eddigi csúcspontja az október 23-i tömegtüntetés volt.

14:03

Magyarország a FAO elkötelezett partnereként csaknem 50 országra kiterjedő nemzetközi agrár-ösztöndíjprogrammal és közös projektek finanszírozásával segíti a fenntartható fejlődési célok elérését – emelte ki Nagy István agrárminiszter, a FAO főigazgatójával, Qu Dongyu-vel folytatott tárgyalásán, amelyről az Agrárminisztérium (AM) közleményben tájékoztatta az MTI-t szombaton.

Halálra gázolt egy embert egy InterCity vonat Székesfehérvárnál, ezért pótlóbuszok járnak Székesfehérvár és Sárszentmihály között  – közölte a Mávinform szombaton az MTI-vel.