A csütörtöki időjárás tartósan szűrt fényt ígér

Bár csökken a felhőzet, a Dunától keletre gomolyfelhős, borongós idő lesz.

2024. március 13., 19:17

Szerző:

A csütörtöki időjárás tartós borút ígér: egyre nagyobb területen szakadozik, csökken a felhőzet, azonban a Duna-Tisza közén, illetve a Tisza vonala mentén továbbra is felhős marad az ég, és csökkenő eséllyel, de hajnalig ezeken a részeken még előfordulhat további csapadék – írja a Hungaromet.

Csütörtökön a borongós tájakon gomolyosodik a felhőzet, máshol a napos időt követően átmenetileg erősen gomolyfelhőssé válik az ég. Záporeső csak néhol fordulhat elő.

Az élénk, helyenként erős északnyugati, északi szél fokozatosan veszít erejéből, és éjszakától már csak kevés helyen lehet szélélénkülés.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 1 és 7 fok között várható, de a szélcsendes és kevésbé felhős hidegre hajlamos helyeken gyenge fagy sem zárható ki.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 11 és 16 fok között alakul.

Bejelezhetnek a kopott ízületek

Csütörtökön nem érkezik front, a megszűnő borongós idő és az egyre több napsütés pozitív hatással lehet közérzetünkre, hangulatunkra.

Reggel a hűvös időben még felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi fájdalmak. Az ízületi gyulladás kezelése többféle módon történhet, és általában a betegség súlyosságától, típusától és az érintett ízületektől függ. A kezelés lehet tartós fájdalomcsillapítás, gyulladáscsökkentő gyógyszerek szedése, fizioterápia és életmódváltás. Néhány esetben az orvos injekciós terápiát vagy műtéti beavatkozást is javasolhat. Bár az ízületi gyulladás kialakulását nem mindig lehet megelőzni, néhány lépéssel csökkenthetjük a kockázatát. Figyeljünk az egészséges életmódra, vagyis mozogjunk rendszeresen, táplálkozzunk kiegyensúlyozottan és ne dohányozzunk! Ezáltal a túlsúlyt is elkerülhetjük, amely terhelheti az ízületeket. Sportolást megelőzően érdemes körültekintően bemelegíteni, hogy csökkentsük a sérülések veszélyét.

Nem csak az ízületek sínylik meg a csütörtöki időjárát, a helyenként szeles idő fejfájást okozhat, és ingerültebbek, feszültebbek lehetünk.Öltözzünk rétegesen, immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket!

Óvatosan az utakon!

Csütörtökön érdemes napszemüveget bekészíteni vezetéshez, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap.

Gyenge zápor elvétve teheti átmenetileg vizessé az utakat.

Helyenként még élénk északi-északnyugati szél csökkentheti a járművek menetstabilitását.

Vezessünk óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

 

(Fotó: Szántai Edina/168.hu)