Utoljára úszik olimpián Cseh László, hajnalban kell érte szorítani

Ki kel fel szurkolni?

2021. július 29., 19:51

Szerző:

Utoljára úszik olimpián Cseh László. Az olimpiai ezüst- és bronzérmes magyar úszó visszavonulása előtt akár még az aranyat is megszerezheti 200 méter vegyesen. Cseh László pénteken, hajnali 4 óra 16 perckor áll majd rajthoz. A visszavonuló úszónak itthonról egy különleges kezdeményezéssel is tisztelegnek a szurkolók Cseh László kivételes pályafutása előtt.

A férfi 200 vegyes első középdöntőjében mellen felúsztak rá a többiek, de még így is dobogós volt, végül pedig negyedikként, 1:57.64-es idővel ért a célba, ami elég volt a döntőbe jutáshoz. A döntő pénteken hajnalban 4 óra 16 perckor lesz. Közben csütörtökön „Kelj fel Laciért” nevű mozgalom indult Cseh László úszó utolsó olimpiai úszása miatt.

„Lelkes szurkolók egy csoportja azt kezdeményezi, hogy – ha már nem lehetnek kint magyarok a helyszínen – itthonról tisztelegjünk azzal Cseh László kivételes pályafutása előtt, hogy minél többen felkelünk hajnalban. Bekapcsoljuk az M4 Sportot kora reggel, és a „kiugró” nézettségi adattal üzenünk Cseh Lászlónak, hogy KÖSZÖNJÜK az elmúlt csaknem 20 évet” – írta ki közösségi oldalára Németh Balázs, az M1 híradósa, hozzátéve, hogy ő biztosan felkel és szurkolni fog.

De nemcsak Németh Balázs, hanem Dobrev Klára is szurkol Cseh Lászlónak. A DK miniszterelnök-jelöltje máris köszönetet mondott a világklasszis magyar úszónak a Facebookon az elmúlt 20 évért. „Emlékszem, amikor az akkor 11 éves Tomi fiam arcáról egy hétig nem lehetett letörölni a mosolyt, mert a pekingi olimpián ezüstérmeket szerző Cseh László aláírást adott neki. Most, 13 évvel később, Laci négyszeres olimpiai ezüst-, kétszeres olimpiai bronzérmesként, kétszeres világ- és tizennégyszeres Európa-bajnokként sportolói pályafutása utolsó úszására készül” – írta Dobrev Klára. Hogy ő is felkel-e holnap hajnalban, arról nem ejtett szót. 

(Kiemelt képünk: Cseh László a 200 méteres férfi vegyesúszás egyéni versenyében a 2020-as tokiói olimpiai játékok során, a tokiói Tokiói Vízi Központban 2021. július 28-án. Fotó: Kisbenedek Attila / AFP)