Csányi Sándor is elmondta, mit gondol a Petry-ügyről

Az MLSZ elnöke szerint Gulácsi és Petry sem kerülhet hátrányba a véleménye miatt.

2021. április 12., 14:21

Szerző:

A Magyar Labdarúgó Szövetséget irányító Csányi az mlsz.hu-nak mondta el a véleményét.

„Tudomásul kell venni, hogy minden közösségben, a munkahelyeken és a sportegyesületeknél is, világnézeti és értékrendbeli kérdésekben eltérő vélemények léteznek. Ha ezek nem kirekesztők, rasszisták, akkor ezekkel együtt kell tudni élni, el kell fogadni, hogy az emberek különbözőképpen gondolkoznak. A véleménye miatt senki nem kerülhet hátrányba – ez egyaránt igaz Gulácsi Péterre és Petry Zsoltra is” – fogalmazott a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke, Csányi Sándor. Az MLSZ vezetője ezt is hozzátette:

„Nagyon remélem, hogy a jövőben a Gulácsi Pétert ért méltatlan támadások nem folytatódnak. Kérem a szurkolókat, hogy ahogy eddig, ezután is egységesen álljanak a válogatott mögött. A játékosoktól pedig azt várom el, hogy a válogatott minél sikeresebb Európa-bajnoki szereplésére koncentráljanak” – hangsúlyozta az MLSZ első embere.

Petry Zsoltot a múlt héten rúgta ki a Hertha Berlin, mivel a labdarúgó az egyesület szerint olyan nyilatkozatot tett, amely nem egyeztethető össze a Bundesliga-klub filozófiájával.

(Kiemelt kép: Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke beszél az épülő Puskás Aréna helyszínbejárásán 2019. április 2-án. Fotó: Illyés Tibor)