Csak öt évet kellett rá várni, de hamarosan újra lehet parkolni a reptér főparkolójában

2018-ban zárták le a budapesti repülőtér főparkolóját. A munkálatok hamarosan véget érnek: 786 férőhelyes lesz a parkoló.

2023. január 26., 11:53

Szerző:

A hamarosan jelentősen bővülő repülőtér 2-es termináljai előtti régi/új parkolót hamarosan újra használatba lehet venni, és villanyautó-töltőkről is gondoskodik a budapesti repülőtér üzemeltetője – írja a Hvg.hu.

A Budapest Airport központi nagy parkolóját 2018. október 1-én lezárták egy új parkolóház építése miatt. Az ide tervezett többszintes létesítmény adott év március 1-i keltezésű építési engedélyét 2018 december 10-én vonta vissza Budapest főváros kormányhivatala, azután, hogy az építési munkálatok már megkezdődtek. A vállalat tavaly úgy döntött, hogy visszaépíti a korábbi terminálparkolót, új funkciókkal kibővítve azt.

A munkálatok nemrégiben megkezdődtek, és a lap információi szerint a nyári csúcsforgalom előtt, várhatóan már júniusban el fog készülni a 786 férőhelyes régi/új parkoló, melyben többek közt elektromos autó töltőpontokat is üzembe helyeznek.

Tervek szerint az új parkoló addig lesz használatban, amíg el nem kezdődik a jelenleg tervezési fázisban lévő harmadik terminálhoz kapcsolódó úgynevezett multimodális csomópont építése. Ide nemcsak autóval vagy taxival, hanem busszal vagy vonattal is meg lehet majd érkezni, azt viszont egyelőre nem lehet tudni, hogy mikor készül el a sokak által régóta várt reptéri vasútvonal – írja a lap.

(Kiemelt kép: Utasok a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren 2020. április 21-én. Fotó: Anadolu/AFP | Kurucz Arpad)

Megszűnik november 4-től a Keszthelyi Kórház szülészet-nőgyógyászati fekvőbeteg osztálya, ugyanakkor a szülészet-nőgyógyászati járóbeteg ellátás, a terhesgondozás és a nőgyógyászati szakellátás változatlanul elérhető lesz.