Nem teszi zsebre a Corvinus elnöke, amit a munkatársai nyilatkoztak róla

Az egyetem munkatársai szerint romlott a Corvinus hírneve és az elnököt sem kímélték az elégedettségi kérdőív kitöltői.

2024. január 9., 17:38

Szerző:

Éves elégedettségi felmérést készített a Corvinus Alkalmazotti Tanácsa, az eredményekről a hvg.hu is beszámolt. Mint kiderült, az egyetemen dolgozók (oktatók, vezetők és egyéb alkalmazottak) anonim mondhatták el a véleményüket több ügyben is. A válaszadási arány 31 százalék volt. A felmérésből kiderült, hogy 5-ből 4 válaszadó szerint a vezetés etikátlanul járt el, amikor kirúgták Ádám Zoltán docenst, aki feltárta az egyetemi vizsgabotrányt, amelynek lényege az volt, hogy jelentős MOL-részvénycsomaggal rendelkező család gyermekével kivételeztek a Corvinuson egy vizsga alkalmával.

Az értékelés alapján:

  • 81 százalék aránytalannak és jogtalannak tartja Ádám Zoltán munkaviszonyának megszüntetését,
  • 80 százalék etikátlan eljárásnak ítéli, hogy azt a dolgozót bocsátották el, aki felhívta a figyelmet egy súlyos szabálytalanságra,
  • 79 százalék az egyetem hírnevét rosszabbnak ítéli, mint egy évvel ezelőtt.

A felmérésben nyilatkozók 66 százaléka úgy véli, hogy az egyetem nem jó irányba halad. Anthony Radev, a Budapesti Corvinus Egyetem elnökének megítélése továbbra is legnegatívabb: 66 százalék véli úgy, hogy nem jól látja el feladatát, míg ugyanez az arány a megbízott rektor esetében sem sokkal kedvezőbb, 61 százalék.

 (Kiemelt kép: Ádám Zoltán az On Liberty Alapítvány és a Belvárosi Liberális Klub közös rendezvény-sorozatának vendégeként 2016. szeptember 15-én. Forrás: YouTube)

Könnyen lehet, hogy néhány hétig ingyenes lesz a parkolás a XII. kerületben, a rendszerhez szükséges szoftvert működtető cég szerződése ugyanis lejárt. S ugyan kiírtak egy félmilliárd forintos új közbeszerzést, de arra kizárólag a szoftver készítőjét hívták meg, ami az új polgármesternek viszont nem igazán tetszett.