Corvinusos rektor: MOL-os szülők gyerekeit zaklatják az egyetemen

Megszólalt a Corvinus megbízott rektora is Ádám Zoltán kapcsán. 

2023. október 31., 19:27

Szerző:

A Budapesti Corvinus Egyetem megbízott rektora, Szabó Lajos interjút adott az Indexnek, mert szerinte az ügy már Corvinus reputációjára ia hatással van. Meglátásában az Ádám Zoltán által kirobbantott vizsgabotrány miatt MOL-os szülők gyerekeit zaklatták az egyetemen.

A rektor szerint Ádám Zoltán politikai narratívát folytatott, és a külső szemlélők számára azért tűnik koncepciós eljárásnak a történet, mert Ádám úgy tálalta. 

Szabó szerint az ügyben nem egy, hanem két hallgató is érintett. Két hallgató kért pótlási lehetőséget, de csak egyiküknek engedte meg Ádám, a másik diák dékáni méltányossági kérelemmel pótolhatta csak. A rektor szerint a sajtó nem foglalkozott azzal, hogy az egyetem Moodle rendszere technikai hibát jelzett abban az idősávban, amikor a második hallgató pótolta a tesztjét, így már nem volt megtalálható a pótlás digitális nyoma. Ezért indult az ügyben vizsgálat, hogy kiderítsék, a két hallgató közül melyiket diszkriminálták. 

Ahogy Ádám Zoltán kirúgása is törvényes és arányos volt, szerinte a tanár nem működött együtt az egyetemmel a vizsgálat során, ezért hozták ezt a döntést. 

Szabó Lajos tagadja, hogy gazdag szülők buta gyerekeit rugdosnák át a vizsgákon. Szerinte a Corvinusra tehetséges, magas pontszámot elért diákok járnak, és kivételezés sincsen. 

 

Az ügy kirobbanása óta elindult a találgatás, hogy ki lehet az ügyben érintett diák, a helyzetodáig fajult, hogy több MOL-nál dolgozó szülő gyerekét zaklatták az egyetemen. Volt olyan hallgató, aki a Corvinushoz fordult segítségért. 

Amint arról mi is beszámoltunk korábban, Ádám Zoltán, a Corvinus oktatója korábban etikai eljárásokat kezdeményezett, miután kiderült, hogy az egyik hallgató a többiektől fizikailag elkülönítve tehetett sikeres vizsgát. Ádám Zoltánt azonnali hatállyal kirúgták

(Ádám Zoltán az On Liberty Alapítvány és a Belvárosi Liberális Klub közös rendezvény-sorozatának vendégeként 2016. szeptember 15-én. Forrás: YouTube)