CÖF: nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy le akarják váltani az Orbán-kormányt

Megszólalt Csizmadia László, aki a Békemenettel Brüsszelnek is üzen.

2021. október 10., 09:49

Szerző:

„Nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy bizonyos körök, sok pénzzel megtámogatva, le akarják váltani az Orbán-kormányt” – közölte az október 23-i Békemenet főszervezője, Csizmadia László a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában, írja a 444.

A CÖF szóvivője szerint

„a mi Békemenetünknek az a célja, hogy elmondhassuk, hogy sokan vagyunk, sőt, remélem, hogy elegen arra, hogy Brüsszel is felfigyeljen arra, hogy valamit rosszul csinál.”

Hozzátette: kétfelé megy az üzenet, egyrészt Brüsszelnek, másrészt a hazai ellenzéknek is. Arra a kritikára, hogy a Civil Összefogás Fórumának könnyű, mivel állami támogatással tömi őket a kormány, Csizmadia azt reagálta, „bár abban is vitatkozunk, hogy a kormány pénzel-e bennünket, néhányszor állami cégektől is kapunk támogatást, amivel fillérre elszámolunk.”

(Kiemelt kép: Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány elnöke a szervezet országértékelő rendezvényén a fővárosi Gellért Szállóban 2015. február 5-én. Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt)

 

21:31

A korábbi kerek évfordulókhoz képest szerényebb külsőségek közepette volt kénytelen ünnepelni a 70. születésnapját az orosz elnök. A Blikk úgy tudja, hogy – a korábbi évekkel ellentétben – Orbán Viktor és a hivatalban lévő köztársasági elnök sem köszöntötte fel az orosz elnököt.

19:41

Helyi népszavazást kezdeményez az LMP a Debrecenbe tervezett kínai akkumulátorgyárról, mivel attól tart, hogy annak jelentős vízfelhasználása felgyorsítja a város kiszáradását – jelentette be Murguly Mátyás, a párt helyi politikusa pénteken sajtótájékoztatón.

2022. október 7., 16:44

Október 18-án 11 órakor kísérik utolsó útjára Szakcsi Lakatos Bélát, a magyar dzsessz kiemelkedő alakját. Az október 2-án 80. életévében elhunyt Kossuth- és Liszt-díjas zongoraművésztől, a nemzet művészétől a Fiumei úti sírkert 41-es művészparcellájában vesznek végső búcsút.