Ceglédi Zoltán: Ők hatan megbeszélhetnék

Kovács László, Hiller István, Gyurcsány Ferenc, Lendvai Ildikó, Mesterházy Attila, Tóbiás József. Hat pártelnök. Látják maguk előtt, amint ők egy asztalhoz ülnek, és kamerák előtt megvitatják, mit gondolnak a baloldali politizálás jövőjéről? Ceglédi Zoltán szívesen látná, erről írt.

2015. december 8., 02:41

Ne a Magyar Időkben, a Heti Válaszban vagy épp a Facebookon, publicisztikákban, lakossági fórumokon, kongresszusi beszédben üzengessenek egymásnak a baloldali vezetők – írja Ceglédi Zoltán eheti írásában. „Akkor mi legyen? A ciklus feléhez közeledve az ellenzéki szereplőknek, különösen az MSZP-re befolyással bíróknak sok dolgot meg kéne beszélniük.

Az elmúlt választás tapasztalata az, hogy ez ne zárt ajtók mögött, ne az utolsó pillanatban történjen. Ahogy az amerikai előválasztás legtöbbek által követett és legnagyobb hatású elemei a nyilvános jelölti viták, úgy itt is ez lehet a logikus és megvalósítható lépés. Még az évértékelő beszédek és a szocialista párt tisztújítása előtt, élő adásban kéne ennek a hat embernek megvitatnia, mit gondolnak a baloldali politizálás jövőjéről. Meggyőződésem, hogy ezzel mindenki nyerne." Ceglédi Kovács Lászlót, Hiller Istvánt, Gyurcsány Ferencet, Lendvai Ildikót, Mesterházy Attilát és Tóbiás Józsefet ültetné egy asztalhoz és még forgatókönyvet is javasol az eseményhez.

2024. április 29., 21:17

Megtörni látszik a kutasok ellenállása? Hétfő kora délutáni hatállyal a Mol az összes töltőállomásán 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát, vagyis – nagykereskedelmi árváltozás híján – az árrését. 

2024. április 29., 18:28

A Szabad Európa kiperelte az autópálya-koncessziós szerződés mellékleteit, és kiderült, hogy 15-17 ezer milliárd forintba kerülhet az adófizetőknek az, hogy a kormány kiszervezte a hazai gyorsforgalmiút-hálózat nagy részét. Az üzletet elnyerő hét magántőkealapról kiderült, hogy négy Szíjj László, három pedig Mészáros Lőrinc kormányközeli üzletember százszázalékos tulajdonában van – írja a lap.

2024. április 29., 16:47

Kedden túlnyomóan derült, száraz időre van kilátás. Európa időjárását egy kiterjedt anticiklon befolyásolja. Napközben többfelé megélénkül, kedden a Dél-Dunántúlon időnként meg is erősödik a délkeleti, keleti szél.

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.