A CAF-villamoson is lehet majd kerékpárt szállítani

Kerékpárszállítási lehetőséget tesztelnek egy erre a célra átalakított CAF-villamoson.

2023. április 28., 17:53

Szerző:

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) többéves előkészítő munka után kapott engedélyt a hatóságtól az alacsonypadlós CAF-villamosok kerékpárszállításra is alkalmas prototípusa, a szerelvénnyel csütörtöktől az 1-es villamos vonalán lehet találkozni. Amennyiben a fejlesztés beválik, valamint az anyagi forrás is rendelkezésre áll, több CAF-szerelvényen is megteremthetik a kerékpárszállítás feltételeit. A kerékpárszállításra alkalmas rész a villamos egyik középső egységében található. A prototípus járművön egyszerre csak egy kerékpár szállítható, a biciklit pedig a villamosra felszerelt konzolhoz kell rögzíteni.

(Kiemelt képünkön a Széna tér részletének látványa a Széllkapu park kilátó-teraszáról. A téren éppen áthalad a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) egyik modern CAF-villamosa. Fotó: Jászai Csaba)

Az online számlák száma jelentősen nő, napokon belül eléri a kétmilliárdot – mondta Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára. Szerinte Magyarország élen jár a gazdaságfehérítésben, 5,1 százalékos áfarés-értékkel az Európai Unió tagállamai közül a legjobb eredményt érte el az áfacsalás elleni küzdelemben.