50 ezer forintra büntethetik a belvárosi kutyásokat Rogán Antal életidegen rendelete alapján

2019. augusztus 24., 08:07

Szerző:

Áthúzott kutyát ábrázoló ragaszok jelentek meg a napokban Belváros frekventált részein. A lapokat a Szabadság téren a közvilágítási oszlopokra celluxozták ki úgy, hogy már messziről látsszon: a legfontosabb üzenete az, hogy

tilos az ebeket az V. kerületi parkokban sétáltatni, játszóterekre, bekerített parkokba bevinni, illetve elengedni.

– írja a 24.hu.

A hirdetmény egy tízéves, Rogán Antal polgármestersége idején született önkormányzati rendeletre hivatkozik. A 2009-ben elfogadott rendelet szabályozta a kerületben az állattartás általános rendjét, és valóban szó szerint tartalmazza a kutyatulajdonosok szigorú megrendszabályozását. Tíz évvel ezelőtt fogadták el azt az előírást is, amely kötelezte a kutyatulajdonosokat, hogy ha az ebbel kilépnek az utcára,

mindig magukkal kell vinniük az oltási könyvét is.

Az önkormányzat most ezeket a szabályokat elevenítette fel, és 50 ezer forintig terjedő bírságot ígért be a renitens ebtartóknak.

A lapnak nyilatkozó kutyások szerint betarthatatlan előírás, hogy kizárólag a kerület távoli pontjain létrehozott zárt kutyafuttatókba vigyék az állatokat.

A Szabad Európa kiperelte az autópálya-koncessziós szerződés mellékleteit, és kiderült, hogy 15-17 ezer milliárd forintba kerülhet az adófizetőknek az, hogy a kormány kiszervezte a hazai gyorsforgalmiút-hálózat nagy részét. Az üzletet elnyerő hét magántőkealapról kiderült, hogy négy Szíjj László, három pedig Mészáros Lőrinc kormányközeli üzletember százszázalékos tulajdonában van – írja a lap.

Kedden túlnyomóan derült, száraz időre van kilátás. Európa időjárását egy kiterjedt anticiklon befolyásolja. Napközben többfelé megélénkül, kedden a Dél-Dunántúlon időnként meg is erősödik a délkeleti, keleti szél.

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.