Nem csak a diákok búcsúztak idén az iskolától

Most éppen Budakalászon áll fel szinte egy osztálynyi pedagógus.

2023. június 20., 12:28

Szerző:

Akinek általános iskolás gyermeke van Budakalászon, tisztában van vele, hogy  ez így megy már évek óta. Kevés az olyan felsős osztály, aminek állandó tanárai lennének: három-négy új pedagógus kapcsolódik be a gyerekek életébe évenként – olvasható a CivilKalász csoport közösségi oldalán.

Hozzáteszik: ez a feltartóztathatatlan folyamat rossz gyerekeknek, tanárnak egyaránt. Amennyiben nem sikerül a pedagógusokat pótolni, „jönnek a lyukasórák, a nem szaktanári helyettesítések. Ez a tanárokat még jobban leterheli, a gyerekek pedig csak így-úgy tudnak tanulni. Nem kapnak megfelelő oktatást”.

Márpedig a helyzet amint az országban, úgy Budakalászon sem javul. A helyi iskolát a tanév végeztével – egyelőre – 11 pedagógus hagyja el.

Az egyik távozó tanár, Kenderesi Ildikó az alábbi szavakkal búcsúzott az iskolájától:

„A tablón szereplő kollégák egytől-egyik nagyon szerettek az iskolánkban tanítani. A többség az idei tanév végén hagyja el a közoktatást. Van köztünk olyan is, aki elmegy az iskolából, de nem szeretett volna rákerülni a tablóra. A tablón szereplők között vannak olyanok is, akik az elmúlt 1-2 évben léptek ki. Az ő hiányukat azóta is éreztük. Azok, akik az iskolában tanítottak örökké részei maradnak annak.

Ez a tabló a tanáriban került kihelyezésre. Búcsúzunk.”

(Kiemelt kép: Pedagógus Egység Facebook-oldal)