Brutálisan drágult a klasszikus vasárnapi ebéd
A palacsinta költségei emelkedtek a legkevésbé.
A vasárnapi ebéd elkészítése is egyre drágább, a hatósági árak bevezetése ellenére. Az mfor fogta egy klasszikus vasárnapi ebéd hozzávalóit, és a KSH által közzétett átlagárak segítségével számolta ki, hogy
- a csirkehúsleves ára egy év alatt 1000-ről 1400 forintra,
- a rántott karajé 1600-ról 2000-re,
- a lecsóé 1700-ról 2100-ra,
- a kakaós palacsintáé 430-ról 530-ra nőtt.
A palacsinta drágult a legkevésbé köszönhetően az ársapkáknak. A KSH adatai szerint júliusban 13,7 százalékos drágulás történt az elmúlt év hasonló időszakához képest. Az élelmiszerárak pedig 27 százalékkal emelkedtek.
(Fotó: MTI)